juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Top 10 Nederlandse voetballers aller tijden

Top 10 Nederlandse voetballers aller tijden

Deze geweldige voetballers zijn als het geschenk van Nederland aan de wereld.

Het Nederlands voetbalelftal is zo oud als het voetbal zelf, zoals het al sinds 1905 wordt gespeeld. Het nationale team wordt beheerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Ze hebben een zeer rijke voetbalgeschiedenis en hebben de wereld enkele van de beste voetballers gegeven.

De voetballers van Nederland hebben niet alleen voor hun nationale team gespeeld, maar vertegenwoordigden ook vele legendarische clubs en markeerden hun aanwezigheid over de hele wereld. Ondanks dat het een van de beste is, heeft dit geweldige voetballand nog nooit de meest prestigieuze trofee, het WK, gewonnen. Oranje heeft sinds hun komst elf WK's gespeeld, waarvan drie finales.

Ze worden vaak beschouwd als het beste team dat nooit het WK heeft gewonnen. Maar hun spelers hebben de grootsheid bereikt waar iedereen naar streeft. Laten we eens kijken naar de top 10 Nederlandse voetballers aller tijden

10. Virgil van Dijk

Virgil van Dijk, 33, wordt beschouwd als een van de beste verdedigers van zijn generatie. Van Dijk speelt als centrale verdediger en staat bekend om zijn kracht, tempo en behendigheid. In 2015 trad hij toe tot het nationale team en sindsdien speelde hij 79 wedstrijden en scoorde hij 9 keer als verdediger.

Van Dijk is momenteel aanvoerder van het nationale team en speelt voor Liverpool FC. Met Liverpool bereikte hij achtereenvolgens de finale van de UEFA Champions League van 2018 en 2019. Met de Reds won hij de Premier League 2018/19 en de UCL 2019. Hij is de enige verdediger die de UEFA Men's Player of the Year-prijs heeft gewonnen.

9. Edwin van der Sar

Edwin van der Sar wordt algemeen beschouwd als een van de grootste keepers aller tijden. Hij behoort tot het gouden tijdperk van het Nederlandse team, toen de Nederlanders erg sterk en competitief waren. Van der Sar kwam in 1995 bij het nationale team en speelde daar ongeveer 130 wedstrijden.

READ  Dutch Consumer Watchdog-systeem om betalingshervormingen van Apple dating-apps op te sporen

Tijdens zijn beste jaren kreeg hij de titel van beste doelman van Europa. Nadat hij onderdeel werd van Ajax, won hij zijn eerste Champions League-trofee. Hij won zijn tweede Champions League-titel met Manchester United en werd op 40-jarige leeftijd de oudste speler die de titel won.

8. Frank Rijkaard

Frank Rijkaard wordt algemeen beschouwd als een van de grootste verdedigende middenvelders in de voetbalgeschiedenis. Rijkaard kwam in 1981 bij het nationale team en speelde ongeveer 73 wedstrijden voor hen voordat hij in 1994 met pensioen ging. Met Nederland won hij in 1988 de UEFA Europa Cup, waarin hij het winnende doelpunt scoorde.

Rijkaard bracht het grootste deel van zijn carrière door bij de legendarische club AC Milan, waar hij tweemaal de Champions League en tweemaal de Serie A won. Na zijn pensionering gaf hij leiding aan grote teams als Barcelona, ​​Galatasaray en Nederland.

Lees ook: Top 10 beste Engelse voetballers aller tijden

7. Arjen Robben

Arjen Robben speelde als vleugelspeler en werd beschouwd als een van de grootste spelers van zijn generatie. Robben deed, nadat hij in 2003 bij het Nederlands elftal kwam, wonderen voor hen. Hij is een van de topscorers en scoorde 37 doelpunten in 96 wedstrijden.

Als speler van Chelsea won hij twee opeenvolgende Premier League-titels. Nadat hij onderdeel werd van Bayern München, won Robben in 2013 zijn eerste Champions League-titel, waarin hij het winnende doelpunt scoorde. Robben won acht Bundesliga-titels tijdens zijn tien jaar durende verblijf bij de Duitse club, waardoor hij een van de meest gedecoreerde Nederlandse spelers was.

6. Robin van Persie

Robin van Persie begon zijn carrière als vleugelspeler en werd later een van de beste aanvallers van zijn generatie. Van Persie heeft een zeer succesvolle carrière gehad bij Nederland, aangezien hij hun topscorer is. Nadat hij in 2005 deel uitmaakte van Nederland, speelde Van Persie 102 wedstrijden en scoorde 50 doelpunten.

READ  Nederlandse gemeenten zijn een gemakkelijke prooi voor cyberaanvallen

Hij sloot zich aan bij Arsenal, waar hij spits werd en het clubrecord vestigde voor de meeste doelpunten in één seizoen. Later sloot hij zich aan bij Manchester United en won de Premier League-titel en twee opeenvolgende Premier League Gouden Schoen-prijzen.

5. Ronald Koeman

Ronald Koeman, een van de grootste aanvallende centrale verdedigers aller tijden, speelde als verdediger en middenvelder. Hij heeft een zeer gevarieerde carrière achter de rug, omdat hij veel topteams heeft vertegenwoordigd. In 1994 werd hij onderdeel van het Nederlands elftal en scoorde 14 doelpunten in 78 wedstrijden.

Aanvankelijk maakte hij deel uit van Ajax en later werd hij onderdeel van hun rivaliserende club PSV, waar hij drie opeenvolgende Eredivisie-titels en één Champions League-titel won. Hij is een van de weinige Europese spelers die met hun team de treble heeft gewonnen. Vervolgens sloot hij zich aan bij Barcelona, ​​waar hij vier opeenvolgende La Liga-titels won als onderdeel van de ploeg van Johan Cruijff. “Droom team”.

Lees ook: Top 10 Spaanse voetballers aller tijden

4. Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp wordt algemeen beschouwd als een van de grootste spelers van zijn generatie en een van de beste aanvallers in de Premier League. Hij is een van de topscorers van zijn nationale team met 37 doelpunten op zijn naam in 79 wedstrijden. Eén van de meest succesvolle spelers bij Ajax en Arsenal.

Met Arsenal won Bergkamp drie Premier League-titels en vier FA Cup-trofeeën. Na zijn pensionering werkte hij van 2011 tot 2017 als assistent bij zijn oude club Ajax.

3. Wortelgullit

Ruud Gullit, gerangschikt in FIFA's Top 125 beste levende voetballers, is een van de meest veelzijdige spelers. Hij speelt als aanvaller, middenvelder en soms als verdediger. Nadat hij lid werd van het Nederlands elftal, scoorde Gullit 17 doelpunten in 66 wedstrijden en won hij de UEFA Euro Cup van 1988.

READ  Russell zegt 'veel fouten' in Nederlandse GP - maar teleurstelling toont Williams' vooruitgang

Hij had een geweldige carrière bij AC Milan en won drie Serie A-titels en twee Champions League-titels. In 1987 won Gullit de meest prestigieuze individuele prijs, de Ballon d'Or.

2. Marco van Basten

Marco van Basten is een van de beste Nederlandse spelers ter wereld. Van Basten blonk in korte tijd uit met zijn balcontrole, aanvalsstijl en beroemde volleys. Hij speelde 58 wedstrijden voor Nederland en scoorde 24 doelpunten.

Hij werd zijn eerste club bij Ajax, waar hij drie Eredivisie-titels won. Vervolgens sloot hij zich aan bij AC Milan, waar hij vier Serie A-titels en twee Champions League-titels won. In zijn korte carrière won Van Basten drie Ballon d'Ors, de meest prestigieuze individuele prijs. Hij moest al snel stoppen met het profvoetbal vanwege een enkelblessure.

1. Johan Cruijff

Johan Cruijff is een van de grootste voetballers aller tijden en de grootste Nederlandse voetballer ooit. Cruijff speelde een sleutelrol in het brengen van het Nederlandse voetbal tot waar het nu is. Hij werd in 1966 lid van het Nederlands elftal en scoorde 33 doelpunten in 48 wedstrijden.

Hij leidde Nederland naar de finale van het WK 1974. Vanwege zijn uitzonderlijke prestatie werd hij onderscheiden met de Gouden Bal. Aanvankelijk speelde hij voor Ajax en won acht Eredivisie-titels, één Continental Cup en drie Champions League-titels, waarmee hij de meest gedecoreerde speler van Nederland is. Cruijff won ook drie Ballon d'Ors.

Volg Khel nu voor meer updates Facebook, TwitterenEn Instagram; Download Khel nu Android-app Of iOS-app En sluit je aan bij onze gemeenschap telegram.