January 16, 2021

Toen Hips de Finnord speelde in de ‘UEFA Cup Training Game’

Stevie Cowan Actie voor heupen.  Aanvaller scoorde tweemaal tegen Finnord
Stevie Cowan Actie voor heupen. Aanvaller scoorde tweemaal tegen Finnord

Waar; De zevende en achtste opeenvolgende resultaten en het vroegtijdig verlaten van beide binnenlandse bekerwedstrijden waren geen vintage format, maar rond de jaren negentig de club rondreizen was behoorlijk slecht.

Verloor de streak na een mislukte run

John Blackley verloor de eerste zes wedstrijden van het seizoen 1985/86 onder het dienstmeisje van Hips en scoorde slechts vier doelpunten in het proces. Een 3-0 omkering in Pittsburgh werd gevolgd door een 3-1 nederlaag tegen de Rangers, waarbij St Mirren een week later met 3-2 won.

Inschrijven Op onze dagelijkse nieuwsbrief

Ik Nieuwsbrief Snijd door het lawaai heen

Gordon begon een succesvolle alliantie met Touri Cowan. Het paar scoorde samen 25 competitiedoelpunten in het seizoen 1985/86

City versloeg rivaal Harts met 2-1 in de eerste Edinburgh-derby van de campagne op de laatste dag van augustus, net voordat de Celtic op 7 september de Hips met 5-0 versloeg op Easter Road.

Maar na een milde 1-0 nederlaag in Dundee liep het Easter Road-team van 28 september tot 14 december ongeslagen en verloor met 4-0 van Aberdeen in Pittsburgh.

Vier dagen voor de noordoostelijke tip organiseerde Hibbs een seizoensvriendelijke wedstrijd tegen Finnord, Nederland.

Waarom? Omdat Blackley wilde dat zijn team klaar was voor de weerstand die ze zouden kunnen tegenkomen als ze zich kwalificeerden voor Europa… wat ze sinds 1978 niet meer hebben gedaan.

Op een woensdagavond in december arriveerde de Erfivic-factie, geleid door Op Phoebe, in de Schotse hoofdstad.

De Rotterdamse organisatie eindigde vorig seizoen als derde in het Nederlands klassement, zes punten achterstand op de tweede plaats PSV Eindhoven en kampioen Ajax, en plaatste zich voor de UEFA Cup. De Nederlandse hoeden voor het WK 1974 en 1978 zijn onder meer Johnny Rep – Jup Hail, Chen La Ling en Simon Tahamata.

Sjack Troost wint € 88 met Nederland; Deense internationalisten Evan Nielsen en John Erickson; En Ken Monco is aan deze kust het meest bekend vanwege zijn geschriften met Chelsea en Southampton.

Blackley had al de beslissing genomen om Joe McBride uit zijn selectie te laten vallen voor de vriendschappelijke wedstrijd, omdat hij de vleugelspeler fris wilde houden voor de reis naar Granite City dit weekend, maar noemde een sterke ploeg om het op te nemen tegen de verder prachtig zittende Finnord. Tweede plaats op ERTV toen ze naar de stad kwamen.

Hibbs kende een sterke start, met Groord Toure na een uitdaging twee minuten later toen Troast buitenspel werd gezet door een blessure en werd vervangen door de jonge Dunn Wrightbrook.

Als Easter Road-spelers doodsbang zijn voor de hoge status van hun tegenstanders, zullen ze dat niet laten merken. Met nog maar 11 minuten te gaan op de klok testte Toure de High met een poging vanaf de rand van de doos, en een kwartier later kreeg Hull een boete nadat Hull de trompet in de doos had gegooid.

Paul Kane schoof op, veranderde de strafschop, gaf de gastheren de leiding en de ploeg van Blackley zette Oranje onder druk.

Na Kane’s penalty draaide Reidbrook een poging naar Hale en Steve Cowan was voorzichtig genoeg om de fout te gebruiken, rende naar de losse bal en begroef die in doel nummer twee.

Als het Finnord’s verdedigingstouw was geweest, zouden de Hips in 21 minuten een run voor hun geld hebben gemaakt. Alan Ruff sloeg een voorzet van Tahamada, maar voordat doelman Ralph Colson de bal kon pakken, eindigde de bal van Gordon Hunter met 2-1 in het net.

Geen goals meer in de eerste helft. Feyenoord voerde tijdens de rust een wijziging door en verving doelman John Formanna, maar de eerste daad van een goed bereisde schotstopper was om de bal uit het net te krijgen.

Callahan wreekte zijn vorige koffie door Cowan te vinden met een pass die Formanna van zijn lijn trok, en passeerde keurig de keeper van de voormalige spits van Aberdeen, tikte de bal in het gat om Hips ‘voorsprong met twee goals te herstellen.

Finnord verkleinde de voorsprong van Hips in de eerste helft en deed dat opnieuw met nog 20 minuten te gaan. De invaller probeerde ook de achterstand terug te brengen naar 3-2, zoals hij zeven jaar geleden deed tegen Ruff en Schotland in het Estadio Ciudad de Mendoza in Argentinië.

De senior vleugelspeler gooide een losse bal voordat hij de laatste kemphaan uit een krappe paal in de nabijgelegen paal schoot, maar het waren de gastheren die het laatste woord hadden en Colin Harris speelde vals net onder de linkervleugel voordat hij Eddie May passeerde. De vierde game op het moment van overlijden.

Dit is een uitstekend resultaat tegen sterke weerstand bij een oefening die uiteindelijk niet effectief is. De vleugelverdediger Iron Monroe en Alan Snowden zijn uitgeschakeld in de midweek van de Test-ploeg, terwijl Toure ‘de dag na de wedstrijd koortsig ten onder ging en Hips zich pas weer voor Europa kwalificeerde tot de termijn van Alex Miller.

Blackley bracht twee wijzigingen aan in het team dat een 4-2 overwinning boekte op Finnord voor de trip tegen Aberdeen, maar Toure werd van het veld gestuurd en de andere drie spelers werden geregistreerd toen Dance hun eigen slechtste vorm 4-0 arresteerde. .

De Easter Road-kant klaagde later over de betrokkenheid van de op Invory gebaseerde scheidsrechter Billy Knowles in de Scottish League.

Heupen Team V Finord: Ruw; Snowden, Monroe (Tortolano), Ray (Collins), Fulton, Hunter, Kane (mei), Sisholm (Brazilië), Cowan, Touri (Harris), Coltson.

Een bericht van de auteur:

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Aangezien de verandering in consumentengewoonten als gevolg van het Corona-virus gevolgen zal hebben voor onze adverteerders, rekenen we meer dan ooit op uw steun.

READ  India daagt Vodafone terug belastingzaak in Singapore tribunaal