juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sri Lanka won het WK tegen Nederland

Sri Lanka won het WK tegen Nederland


Dhananjaya De Silva uit Sri Lanka slaat zondag terwijl de Nederlandse aanvoerder Scott Edwards het wicket houdt tijdens de ICC Men's T20 World Cup-wedstrijd in het Darren Sami National Cricket Stadium in Cross Islet, St. Lucia. — AP-foto

GROS-EILANDJE, SAINT LUCIA: Sri Lanka beëindigde hun ICC Twenty20 World Cup-campagne op dominante wijze en versloeg Nederland zondag met 83 runs te laat.

Het Sri Lankaanse team werd naar het Darren Sammy Cricket Stadium gestuurd en scoorde 201 runs voor het verlies van 6 wickets in 20 overs.

Nuwan Dushara (3-24) combineerde vervolgens met collega-snelle bowler Madisha Pathrana (2-12) en beenspinner Vanindu Hasaranga (2-25) om de Nederlanders uit te gooien voor 118 in de 17e over, waardoor Sri Lanka werd geïsoleerd. De wedstrijd winnen. Zuid-Afrika en Bangladesh kwalificeerden zich voor de Super Eight en eindigden als derde in Groep D met drie punten.

“Eerlijk gezegd moet ik allereerst zeggen dat het mij heel erg spijt, omdat we weten hoe goed ons team is. [is]”, klaagde kapitein Hazaranga.

“Helaas hebben we die wedstrijd niet gekregen [in the] Eerste twee wedstrijden. Ik denk dat het te laat is om deze wedstrijd te winnen als we dit spel krijgen.

“Als aanvoerder en als speler heb ik veel spijt dat ik naar het WK ben gekomen [not] Ik lig eruit in de eerste ronde.”

Pathum Nissanga werd weggestuurd wegens geen punten in de tweede bal van de wedstrijd, maar een reeks partnerschappen bracht Sri Lanka voorbij de 200.

READ  Dutch Colonial met vier slaapkamers in Havertown voor $ 639.000

Kusal voegde 39 runs toe voor het tweede wicket met Kamindu Mendis (17) en 45 runs voor het derde wicket met Dhananjaya De Silva (34), die 39 runs toevoegde voor het vierde wicket met Asalanga. Voormalig schipper Angelo Mathews maakte een ongeslagen 30 van 15 ballen om er 43 van te maken, waarbij hij een vijfde-wicket-partnerschap van 35 deelde met Asalanga en vervolgens een ononderbroken zevende-wicket-partnerschap met Vanindu Hazaranga (20 niet uit).

Als antwoord kreeg Nederland een solide start van Michael Levitt (31) en Max O'Dowd (11) met 45 uit 27 ballen.

CMC