January 19, 2021

‘Slimme’ kantoormatrassen houden werknemers in de gaten via de zitting van hun broek

HONG KONG – Een technologiebedrijf in Oost-China heeft “slimme” matrassen ontworpen en deze aan zijn bureaustoelen gepresenteerd als onderdeel van een productstudie. Matrassen dienen hun gezondheid in de gaten te houden, een slechte houding te observeren als teken van mogelijke vermoeidheid, en de hartslag en de minuten doorgebracht op de werkplek te meten.

Maar toen de personeelsmanager van het bedrijf begon te informeren naar de lange pauzes van werknemers en vroegtijdig vertrek van het werk, werd al snel duidelijk dat de matrassen ook de laatste dingen registreerden die werknemers van hun werkgevers wilden weten: een probleem voor spellmedewerkers als ze niet aan hun bureau zaten.

De aflevering van Health Boost IoT Technology Company roept vragen op over privacy en transparantie op de werkvloer en zet een online discussie op gang over de grenzen van bedrijfssurveillance. Hoewel overheidstoezicht in het land wijdverbreid is, maken de inwoners zich zorgen over onnodig toezicht door hun werkgevers.

Het in Hangzhou gevestigde bedrijf zei in een verklaring dat het de HR-manager had gewaarschuwd om deelnemersgegevens zonder toestemming te “verspreiden”. Maar de chief executive van het bedrijf, Zhang Pyong, verdedigde het recht van de manager om de verblijfplaats van zijn werknemers te onderzoeken.

“Als werknemers niet op hun stoel zitten, zei hij maandag in een interview:“ We kunnen geen gegevens verzamelen. “

Een medewerker onthulde anoniem de aanwezigheid van speciale matrassen in een wijdverspreide post die eind vorig jaar online werd geschreven op een lifestyle-forum 19 Lou. Lokale nieuwsorganisaties pikten het verhaal eerder deze maand op. De vrouw herinnerde zich haar alarm toen een bedrijfsleider vroeg naar de pauzes van een half uur die ze van haar werkplek had genomen en zei dat ze dreigde haar jaarlijkse bonus te verlagen.

READ  Amsterdamse galeriehouder herinnert zich hoe de banenverkoop van Banksy de banen van werknemers heeft gered | Pongxi

“Wat betekent dit?” Ze schreef in paniek. ‘Al het bewijs zit in het kussen. Mijn baas weet het!’ Hij voegde eraan toe: “Naar het werk gaan is als in de gevangenis zitten: een gevoel dat constant in de gaten wordt gehouden. Immers, wie produceert echt elke seconde van elke seconde op kantoor? “

Een andere collega, de vrouw, werd gevraagd waarom ze elke dag 10 minuten eerder van haar werk was vertrokken. Anderen kregen soortgelijke vragen. Ze reageerde niet onmiddellijk op vragen die naar haar account op het forum waren gestuurd. Hoewel de werknemer de naam van het bedrijf niet noemde, bracht Health Boost op 23 december een verklaring uit waarin werd ontkend dat het zijn werknemers in de gaten hield vanuit de stoelen van hun bureaustoelen.

Het bedrijf ontwerpt wat het ‘ongereguleerde’ gezondheidsapparatuur noemt Welterusten (“Slaap lekker” in het Nederlands), een apparaat dat op matrassen wordt bevestigd om de gezondheid van het hart te meten. Dhr. Zhang is ook co-auteur van een onderzoekspaper Stoel “Emotional Boy” Het is houding, hartslag en “Vroege detectie van stress “ Technologie voor “toekomstige slimme kantoren”.

In een telefonisch interview op maandag zei hij dat de controversiële matrassen bedoeld waren om vermoeidheid op de werkplek te verminderen en langdurige pijn en pijn op kantoor te voorkomen. Gegevens die via sensoren op matrassen van werknemers werden verzameld, werden gebruikt om hun gezondheid te bewaken en de producttechnologie te verbeteren, zonder hun werkprestaties te evalueren. Gegevens kunnen worden geactiveerd door een tabel met metingen die wordt weergegeven op de laptop en het smartphonegebruik van een werknemer en die niet aan een werknemer mag worden gegeven.

READ  Vermindert korte ruimtevaartinspanningen nadat de Virgin Galactic-motor is uitgeschakeld en piloten veilig kunnen landen

Dhr. Van de 20 of meer werknemers van het bedrijf van Zhang hadden er zeven die matrassen gebruikten alle ondertekende toestemmingsformulieren om deel te nemen aan het onderzoek dat was ontworpen door een afgestudeerde student aan de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Een kopie van het blanco toestemmingsformulier dat door de Times werd gecontroleerd, toonde aan dat namen en identificeerbare informatie gescheiden moesten worden van de gegevens om vertrouwelijkheid te waarborgen. Het merkte op dat “sommigen toegang hebben tot al uw gegevens op de onderzoekslocatie” om ervoor te zorgen dat het onderzoek op een “goede en betrouwbare manier” wordt uitgevoerd.

Het is niet duidelijk of alle medewerkers zich ervan bewust zijn dat onderzoekers verder toegang hebben tot niet-geïdentificeerde personeelsmanagers en hun informatie.

Chinese technologiebedrijven staan ​​bekend om de werktijden die worden beschreven als “996” – waarin werknemers zes dagen per week werken van 9.00 uur tot 21.00 uur – of zijn naaste broer of zus 11116 – zes dagen per week van 11.00 uur tot 23.00 uur. Maar jonge werknemers worden minder vaak betaald en hebben een beperkte mobiliteit door lange lunchpauzes te nemen en regelmatig naar het toilet te gaan. “Raak de vis aan, ”Een onzin om“ het moment vast te leggen ”.

Het is de verantwoordelijkheid van human resources om de gezondheid van medewerkers in de gaten te houden. Zhang zei: “We hebben nu een hulpmiddel om human resources te helpen de gezondheid van werknemers te behouden.”

Mathieu Hogstra, die de Health Boost-studie ontwierp, zei dat hij met toestemming van de deelnemers kussentechnologie gebruikte om onderzoek te doen naar “leven op kantoor en gezondheid”.

READ  De overwinning van India op België is de derde beste FIH Pro League 2020-wedstrijd

“We werken op technisch niveau samen om de technologie te verbeteren en om vrijwillig voorbeeldgegevens te verzamelen voor wetenschappelijke experimenten in laboratoria”, zei hij. Hoxtra schreef maandag in een e-mail.

In een e-mail verwees zijn supervisor, Jun Hoo, naar het bedrijf met de Chinese naam: “We hebben geen toegang tot brongegevens buiten Hebo, maar alleen gecodeerde, geanonimiseerde en verwerkte informatie voor onderzoek.”

De onderzoekers weigerden commentaar te geven op het niveau van toegang tot de gegevens van de personeelsmanager van Health Boost.

Gevraagd of hij elementen van de studie zou heroverwegen na het online geschreeuw, zei Zhang dat hij geen fout had gemaakt. “We hebben veel advocaten geraadpleegd; We hebben de toestemmingsformulieren van de deelnemers ”, zei hij.

Zhang merkte echter op dat slimme matrassen beter zijn voor werknemers dan de technologiebedrijven gebruiken om werktijden bij te houden, zoals een vingerafdrukklok.

Die technologie, merkte hij op, “heeft niet eens gezondheidskenmerken.”

Tiffany May rapporteerde uit Hong Kong en Amy Chang Sien uit Taipei.