January 24, 2021

Schalke blijft dicht bij ongewenst record en verdedigt de voorsprong van Atletico Liga – waar moet je dit weekend naar zoeken in Europa

Geplaatst op:

Parijs (AFP)

Vechtende Duitse legendes moeten voorkomen dat Schalke een onnodig record evenaart, terwijl een Atletico Madrid terugkeert naar hun La Liga-titelzoektocht, met grote wedstrijden op tafel in Italië en Nederland.

AFP Sport selecteert dit weekend enkele unieke voetbalactiviteiten in Europa:

– Historisch slechte Schalke? –

Schalke v.Hoffenheim, zaterdag 1430 GMT

Het dieptepunt van de Bundesliga zal het gezamenlijk bezit zijn van een vernederend record als Shafke thuis niet wint van Hoffenheim. De club uit Kelsenkirchen is in 30 wedstrijden ongeslagen sinds hun laatste overwinning, op 17 januari vorig jaar in de thuissituatie van Borussia Moishengladbach.

Nu de senior Zwitserse coach Christian Cross de leiding heeft, staat Schalke voor één wedstrijd buitenspel sinds Tasmanië het record van Berlijn in 31 Bundesliga-wedstrijden in 1965/66 evenaarde.

Er was een verklaring voor de ongemakkelijke kijk van Tasmanië: ze waren een amateurclub voordat ze in een hoogvliegend vliegtuig werden gedropt omdat de autoriteiten een vertegenwoordiger uit West-Berlijn wilden nadat Herta was ontslagen. Het record van Schalke daarentegen is traditioneel de op twee na grootste ondersteunende club in Duitsland.

– Is het tijd voor Dortmund om verder te gaan? –

R.P. Leipzig v Borussia Dortmund, zaterdag 1730 GMT

De titeluitdaging die van Dortmund werd verwacht, kwam er niet echt uit, en ze zaten acht punten achter Bundesliga-leiders Bayern München in de R.P. Voordat ze naar Leipzig vertrokken, zaten ze op de tweede plaats en zijn ze nu concurrenten voor de dominante kampioen.

Alleen Borussia Moysengladbach heeft dit seizoen het Leipzig van Julian Nakelsmann in de Bundesliga verslagen en ze kregen slechts negen doelpunten tegen, waarvan er drie in de gelijkmaker voor Bayer kwamen.

READ  Een Monster Wind Turbine upgradet een industrie

Dortmund heeft ondertussen twee van hun drie Bundesliga-wedstrijden gewonnen sinds coach Lucian Powrey werd ontslagen en vervangen door Edin Dersik, en Erling Brad Holland werd uitgesloten na een blessure. Het zou een mooi statement zijn als ze zouden kunnen winnen in de Red Bull Arena.

– Atletico-regeneratie –

Atletico Madrid – Athlete Bilbao, zaterdag 1515 GMT

Atletico van Diego Simeone zou de Copa del Rey-nederlaag snel uit hun systeem moeten krijgen als ze hun titelpoging tegen atleet Bilbao in La Liga hervatten.

Atlético, dat werd erkend als een zwakke ploeg, werd woensdag uit de trofee geslagen door het derde team Cornella uit de buitenwijken van Barcelona. In La Liga zijn ze echter twee punten verwijderd van Real Madrid en hebben ze twee wedstrijden op handen.

Ze zijn sinds december 2019 niet meer thuis in de competitie, ze moeten erg sterk zijn voor mid-table atletiek, de Baskische club is naar deze wedstrijd gekomen in de nasleep van het verlies van een thuis tegen Barcelona in de eerste wedstrijd met nieuwe coach Marcelino.

– Roma, titelcertificaten voor tussentijdse tests –

Roma v Inter Milan, zondag 1130 GMT

De Serie Endor stopte halverwege toen hij het momentum verloor in Samptoria, met acht opeenvolgende overwinningen aan de kant van Antonio Conte.

De A.C. echter tegen Juventus. Door de nederlaag tegen Milan bleef Inter nog een punt achter op hun stadsrivalen. Ze zijn ook drie punten vrij van de op de derde plaats geplaatste Roma, die hun laatste drie tours hebben gewonnen en nu Nerasurri ontvangen op de Olympische Spelen in Stadio.

READ  Moonbike bevestigt het drijfvermogen van de aandelenmarkt

Zal Romelu Lukaku, die dit seizoen 12 Serie A-doelpunten heeft gescoord, terugkeren naar de basisopstelling voor Inter?

– Nederlandse reuzen botsen –

Ajax V PSV Eindhoven, zondag 1545 GMT

Terwijl Ajax op zoek is naar een grote cash deal voor Sebastian Holler, de Franse aanvaller van West Ham United, hopen ze ook dat de Nederlandse titel een grote hit zal worden als ze PSV verwelkomen in Amsterdam tijdens hun eerste trip van het nieuwe jaar.

Ajax staat na 14 wedstrijden bovenaan ERTVC, één punt boven PSV en gemiddeld 3,7 doelpunten per wedstrijd. Hun rivalen vragen zich misschien af ​​of ze Holler nodig hebben, die met Woodrecht naam maakte in Nederland.

Het was de Duitse invloed die hielp bij de wederopbouw van de PSV-rivalen, met Roger Schmidt als coach en koppel van Duitse spelers, waaronder 2014 WK-finalist Mario Kotz. Een overwinning voor Ajax zou een sleutelverklaring zijn.