juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruud Gullit slaat terug nadat Nederlandse fans hem uitschelden vanwege 'blackface'

Ruud Gullit reageert nadat Nederlandse fans worden verguisd vanwege 'blackface'

Ruud Gullit heeft gereageerd nadat Nederlandse fans zich als hem hadden verkleed voor hun EK-duel met Polen.

Ruud Gullit heeft naar verluidt teruggeslagen nadat de Nederlandse supporters zich als hem hadden verkleed op het EK van 2024.

Tijdens hun opener tegen Polen zondag in Hamburg was een groep fans te zien die de voormalig Nederlands international volgden.

Het trio op de tribunes droeg retro Nederlandse shirts, zwarte schmink en droeg dreadlocks en snorren terwijl ze Gullit's look van de EK-overwinning van 1988 nabootsten.

Cosplayen heeft tot controverse geleid sinds het werd beschuldigd van 'blackface' uit de 19e eeuw, dat door velen als racistisch wordt beschouwd.

Eén van de mannen, Bart van de Ven, zou dit tussen 2008 en 2014 op verschillende internationale toernooien hebben gedaan.

Maar ondanks de tegenreactie zou Gullit niet beledigd zijn.

Volgens “Ik voel me echt vereerd”, zei Gullit tegen De Telegraaf toen hem werd gevraagd naar de nabootsing.

Afbeelding: Getty

Afbeelding: Getty

Van de Ven zei ondertussen dat hij gemengde reacties had gekregen op de samenwerking met de middenvelder van AC Milan en Chelsea.

En hij heeft nu bevestigd dat hij zich in de toekomst niet meer als Gullit zal verkleden om “een onaangenaam contact” te vermijden.

“Misschien heb ik het mis, of misschien is het een blinde vlek”, zei hij voor een Nederlands nieuws. Het laatste wat ik wil is mensen pijn doen, en daarom heb ik besloten ermee te stoppen.

“Ik heb ook veel goede reacties gehad, maar er is duidelijk een groep die daar anders over denkt.

READ  Nederlandse ramp kan Dundee United bij Hearts van brandstof voorzien

“Dat moet ik respecteren en ernaar luisteren. Het laatste wat ik wil is dat mensen een vervelende associatie krijgen met mijn daad.”

Gullid is een van de grootste Nederlandse spelers aller tijden met 66 optredens en 17 doelpunten.

De ploeg van Ronald Koeman kwam van een achterstand en won de openingswedstrijd van de groepswedstrijd toen Wood Wekhorst van de bank kwam en de winnaar scoorde.

Vrijdag spelen ze tegen Frankrijk in hun tweede wedstrijd in Groep D.

SPORTbijbel is op WhatsApp! We hebben een exclusief uitwisselingsnieuwskanaal gelanceerd om u de laatste aanbiedingen, geruchten en meer rechtstreeks op WhatsApp te sturen. Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden. Klik hier voor ons eenrichtingskanaal 'SPORTbible News' verschijnt op je WhatsApp in het tabblad 'Updates'.

Uitgelichte afbeelding: Getty & UEFA

Onderwerpen: Nederland, Euro 2024