January 19, 2021

Recent nieuws over de wereldwijde epidemie

Passagiers wachten op 19 december om hun bagage in te checken op de internationale luchthaven Montreal-Trudeau in Montreal, Canada. Graham Hughes / Canadian Press / AB

Canada heeft aangekondigd dat het de meeste reizigers vanaf zondag om middernacht uit het Verenigd Koninkrijk zal weren.

Dat verbod zal minstens 72 uur duren.

De Canadese premier Justin Trudeau bevestigde het nieuws in een tweet op zondagavond lokale tijd en zei dat het werd gedaan om Canadezen in het hele land te beschermen.

In een verklaring zei de Canadian Public Health Agency dat het alle commerciële en particuliere passagiersvluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Canada 72 uur moest opschorten, hoewel er meer informatie over de Covit-19-variant nodig was. ”

Trudeau belegde zondagmiddag een vergadering van de Canadese ‘incidentresponscommissie’ om de nieuwe variant van de Covit-19 te bespreken. De ministers van Volksgezondheid, Transport, Openbare Veiligheid en Buitenlandse Zaken waren allemaal aanwezig.

Wat gebeurt er in Canada: Canada heeft te maken met een toename van het aantal dagelijkse gevallen en een kritieke toename van ziekenhuisopnames en sterfgevallen. De Public Health Agency of Canada zegt dat deze tweede golf nu erger is dan de eerste.

De provincie Quebec heeft gezegd dat het een afsluitende kerstdag zal lanceren omdat doelwitten en beperkingen het stijgende aantal gevallen niet kunnen stoppen.

Ontario, de dichtstbevolkte provincie van Canada, overweegt een volledige uitsluiting na het mislukken van het sluiten van doelwitten om het aantal besmettingen in Toronto en zijn voorsteden te verminderen.

Canada keurde het Pfizer-Bioentech-vaccin goed en begon een week geleden met de distributie. Volksgezondheidsfunctionarissen zeggen dat het moderne vaccin zal worden verspreid zodra het is goedgekeurd. Health Canada, de nationale toezichthouder, zei dat het voortdurend de gegevens van Moderna aan het herzien was en dat het binnen een paar dagen goedkeuring verwachtte.

READ  Uit officiële statistieken blijkt dat christelijke gemeenschappen een broeinest zijn van het coronavirus

Canada heeft meer dan 511.000 gevallen van coronavirus en meer dan 14.000 doden gemeld.