november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pensioenfonds BpfBOUW verwerft 108 assistentiewoningen Nieuws

Bouwinvest heeft namens pensioenfonds BpfBouw 108 assistentiewoningen verworven in Zaandam nabij Amsterdam.

De beheerder meldt dat het Bouwinvest Healthcare Fund de appartementen heeft verworven van Porten Houthavenkade, een joint venture tussen ontwikkelaars Porten Development en Ten Brinke. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

De appartementen maken deel uit van het project Houthavenkade in Zaandam.

Het Bouwinvest Healthcare Fund is een beleggingsfonds exclusief voor het Nederlandse bouwpensioenfonds bpfBOUW.

Christian Schouten, hoofd transactiemanagement Nederland bij Bouwinvest: “De waarden op de woningmarkt staan ​​onder druk en beleggers trekken zich terug. De bouwkosten zijn ook gestegen en er zijn uitdagingen als gevolg van regelgeving en op stikstof gebaseerde vervuiling die de oorzaak zijn van vertragingen bij de bouw van nieuwe huizen.

“Dit zet de haalbaarheid van het halen van de nieuwbouwhuisvestingsdoelstellingen onder druk. Ondanks deze moeilijke omstandigheden blijven we samen met onze partners zoeken naar mogelijkheden om projecten mogelijk te maken en te investeren door de crisis heen.”

Johan Korner, directeur Porten Development: “Na zes jaar plannen en ontwikkelen kan nu worden begonnen met de bouw van het project Houthavenkade. Het project Houthavenkade, ontworpen door Van Aken, heeft een aantrekkelijk, tijdloos ontwerp dat ook teruggrijpt op het industriële erfgoed van het windmolenpark de Zaanse Schans.

“In combinatie met de hoogst mogelijke duurzaamheidseisen zorgt dit voor een hoogwaardige woonlocatie aan het water. Bouwinvest is vanaf het begin een zeer productieve en creatieve partner geweest.”

Leo Versteeg, algemeen directeur van Ten Brinke: “Ten Brinke gaf direct na afronding van de transactie het startsein voor de realisatie van het gehele project.

READ  Nederlandse spits Povato naar Monaco

“Bijna alle appartementen zijn verkocht en niets staat de start van de sloopwerkzaamheden met oplevering van alle woningen medio 2026 in de weg. We zijn erg blij met deze verkoop en hebben alle vertrouwen in onze samenwerking met Bouwinvest.”

Om de laatste editie van de nieuwste te lezen IPE Real Assets magazine klik hier.