Algemeen

D66 benadrukt belang bescherming
duinen op de fiets


D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya en D66 Den Haag fractievoorzitter Robert van Asten maakten donderdag 7 januari een fietstocht van Den Haag naar Wassenaar. De fietstocht duurde door de regen en keiharde wind maar liefst drie uur. Van Asten: "Uiteindelijk zijn zelfs onze sokken niet droog gebleven, maar het was het waard. De duinen zijn ook bij slecht weer prachtige natuurgebieden die onze bescherming verdienen."


De fietstocht stond volledig in het teken van het besluit van het kabinet om de kuststrook niet langer te beschermen tegen bebouwing. Koser Kaya: “Met deze fietstocht wil ik het belang van de prachtige kustlandschappen die Nederland kent benadrukken. We kunnen onze stranden niet verkwanselen door strandpaviljoens en hotels te bouwen.”

Algemeen verbod
D66 vindt dat het kabinet het algemene verbod op bouwen in kustgebieden moet behouden. Robert van Asten, fractievoorzitter van D66 Den Haag: “Onze stranden en duinen zijn de grote trots van Den Haag. Met Scheveningen en Kijkduin hebben we twee mooie badplaatsen waar Hagenaars en mensen uit het hele land naartoe komen om uit te waaien en van de kust te genieten. De duinen zijn prachtige natuurgebieden en die moeten we beschermen.”

Bijzonder landschap
Koser Kaya heeft vragen gesteld aan het kabinet over de bebouwing van kustgebieden. D66 heeft er eerder al voor gezorgd dat provincies zelf bijzondere landschappen kunnen aanwijzen. Deze ‘bijzondere provinciale landschappen’ zijn dan direct beschermd, bijvoorbeeld tegen bebouwing. “Ik wil van het kabinet weten of het mogelijk is voor provincies om kustgebieden als bijzondere landschappen aan te wijzen. Alleen dan kan worden voorkomen dat onze stranden worden volgeplempt met gebouwen”, aldus Koser Kaya.


 DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA