Algemeen

Brasserie Ock opent tijdelijk luiken
van "(BL)OCK-hut" op wielen


Villa Ockenburgh, en daarmee de ontmoetingsplek Brasserie Ock, sloot op 6 maart haar deuren. De 17e eeuwse villa Ockenburgh is wegens de lang verwachtte restauratie de komende 8 maanden gesloten.


Tijdens deze verbouwing verhuist Brasserie OCK, het burgerinitiatief uit de buurt, tijdelijk naar de (BL)OCK hut (locatie direct achter de villa). Het wachten is nog op de bouwvergunning. Totdat de Bl-Ock hut klaar is voor gebruik, gaan we toch zorgen voor een kopje koffie of thee met lekkers, in het Ockenburgse bos.

Fleur Olierook, een jong en ondernemende dame uit het Ock-Team, heeft het initiatief genomen om de ‘Ock Express’ van start te laten gaan. In de afgelopen maand is er een caravan gekocht en word er hard gewerkt aan een nieuwe passende look, voor een leuke en gezellige mobiele koffiekraam. Aanstaande donderdag om 10.00 uur is het zover en opent de ‘Ock Express’ voor het eerst haar luik.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh heeft enige tijd geleden een businesscase ingediend bij de gemeente om na renovatie van Villa Ockenburgh de exploitatie op zich te kunnen nemen. Ook hierop is nog geen reactie van de gemeente gekomen. Gezien het spoedeisende karakter en het feit dat dit een breed gedragen bewonersinitiatief is waarbij 150 vrijwilligers betrokken zijn, stelt het CDA Den Haag raadsvragen.


 DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA