January 19, 2021

Overheid, Telecommunicatienieuws, ET Telecommunicatie

NEW DELHI: door de overheid gerunde Telgos Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) en Mahanagar Telephone Nigam Limited (MDNL) hebben in de eerste helft van het boekjaar 2020-21 meer omzet behaald dan positieve rente-, belasting-, afschrijvings- en krediet- (EBITDA). , En de kosten van mobiele data per gigabyte (GB) zijn gedaald tot Rs 10,55, volgens de beoordeling van het Ministry of Communications (MoC) 2020.

“De salariskosten bij BSNL en MTNL daalden met respectievelijk 50% (ongeveer Rs 600 crore per maand) en 75% (ongeveer Rs 140 crore per maand). De eerste helft zal positief zijn ”, aldus het ministerie in een verklaring.

Afgelopen oktober keurde het kabinet van de Unie een heroplevingspakket van Rs 69.000 crore goed voor twee financiële telecomdienstverleners die eigendom zijn van de staat, waaronder de Voluntary Pension Scheme (VRS), het te gelde maken van activa en de toewijzing van vierde generatie of 4G-radiogolven.

De regering heeft gezegd dat het is begonnen met het toewijzen van spectrum voor 4G-diensten aan BSNL op pan-Indiase basis, inclusief Delhi en Mumbai, en heeft al financiering verstrekt voor het boekjaar 2020-21.

Vorig jaar werd VRS overgenomen door 92.956 medewerkers van twee telecombedrijven, en de staatsgarantie bedroeg Rs. 15.000 crore BSNL

In zijn jaarlijkse evaluatie zei het ministerie dat het een aantal hervormingen en beslissingen heeft genomen over sectorale gezondheid.

Het draadloze datagebruik bedroeg 75,21 exabyte in de periode van januari tot september 2020. De prijs van data is ook aanzienlijk hoger bij Rs. Met 10,55 per GB biedt het betaalbare internettoegang aan miljoenen burgers.

READ  Noorwegen verwerpt het beroep van Greenpeace inzake olie-exploratie in de Noordpool

Volgens de regering heeft India de op een na grootste telefoonaansluitingen ter wereld, met een teledichtheid van 86,37% en een landelijke telefoondichtheid van 58,85%. Op 30 oktober 2020 waren de totale telefoonaansluitingen gestegen tot 1171,72 miljoen, waarvan 1151,73 miljoen mobiele aansluitingen. Volgens de statistieken waren er 776,45 miljoen internetabonnees en in september 2020 waren er 726,32 miljoen breedbandverbindingen.

In een reeks stappen om de digitale connectiviteit in het land te vergemakkelijken, lanceerde premier Narendra Modi in augustus vorig jaar het glasvezelkabelnetwerk (OFC) dat de Andamanen en Nicobaren met Chennai verbindt.

Tijdens zijn toespraak op de Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus kondigde Modi een 1000-dagenplan aan om meer dan 6 lakh-dorpen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk en supersnelle internetdiensten aan te bieden.

Het Department of Telecommunications (DoT), onder leiding van Anshu Prakash, probeert 2.004 torens in te zetten die 2.128 dorpen en nationale snelwegen beslaan, met als doel geheime gebieden van de Northeast Region (NER) met elkaar te verbinden.

De regering van de National Democratic Alliance (NDA) heeft het Universal Service Obligation Fund (USOF) -project goedgekeurd om mobiele connectiviteit te bieden aan 6000 dorpen in Arunachal Pradesh, Meghalaya en de noordoostelijke staten om deze regio’s mainstream te maken. .

In december vorig jaar keurde het kabinet de oprichting van Public Data Office Coordinators (PDO’s) Public WiFi Networks goed om openbare WiFi-diensten te leveren via Public Data Offices (PDO’s) in het hele land om de verspreiding van internetdiensten te bespoedigen.

Onder het waardevolle BharatNet-project zijn al bijna 1,50 lakh Gram Panchayats of dorpsblokken aangesloten op de snelle breedbandverbinding en eind december zijn er 5 lakh glasvezel-naar-het-huis (FTTH) breedbandverbindingen voorzien.

READ  Finse gevallen van typen coronavirus in het VK en Zuid-Afrika | Wereldnieuws