January 24, 2021

Oneerlijk gebruik van therapie veroorzaakt immuunstress bij het virus: de beste medische lichaamsleider

De ICMR-leider legde uit dat deze variaties te wijten zijn aan de immuundruk van het virus. (Het dossier)

New Delhi:

Balram Bhargava, voorzitter van de Medical Research Council of India (ICMR), zei te midden van onredelijke bezorgdheid over de variabiliteit in het VK dat het onredelijke gebruik van een onwetenschappelijk vastgestelde behandeling voor de behandeling van COVID-19 het virus onder druk zet en tot mutaties leidt. Coronavirus.

Ademhalingsvirussen kunnen af ​​en toe kleine genetische veranderingen ondergaan. Maar na veel uitglijden worden ze een punt van zorg, zoals gebeurde met de New England-stam van het coronavirus. Het heeft een hoge verspreidingsgraad van 60 procent, vertelde hij op een persconferentie.

“Het is een punt van zorg dat we in India voortdurend tests uitvoeren voor die typen”, zei de heer Bhargava.

De ICMR-leider legde uit dat deze variaties te wijten zijn aan de immuundruk van het virus.

“Immuunstress kan verband houden met de omgeving, de gastheer, de behandeling of andere methoden. Daarom is het belangrijk dat we vanuit een wetenschappelijk sociaal perspectief niet te veel immuniteit tegen het virus injecteren.”

“We moeten een eerlijk gebruik blijven maken van de behandeling die ons ten goede zal komen. Als het voordeel niet wordt vastgesteld, moeten we die therapieën niet gebruiken. Anders zullen ze een enorme immuundruk uitoefenen op het virus en zal het verder degenereren”, zei hij.

Met betrekking tot de effectiviteit van vaccins na het verschijnen van een mutante stam, zei de heer Bargawa dat de beschikbare informatie erop wijst dat de meeste van de belangrijkste vaccinkandidaten zullen blijven werken tegen het virus.

READ  Jürgen Globe-optimisme, de vraag van Paul Scholes en wat Guinee-Bissau zei in de deal met Liverpool

“Hoewel de meeste toonaangevende vaccins zich richten op S-proteïne en MRNA, vinden we dat ze volgens de beschikbare gegevens nog steeds effectief zijn. We moeten heel voorzichtig zijn om te zoeken naar immuniteit die door het vaccin kan worden veroorzaakt”, zei hij.

Nieuws piep

Zes mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn teruggekeerd naar India, zijn positief getest op het nieuwe gemuteerde coronavirus, zei het Union Health Ministry dinsdag.

Drie monsters van het National Hospital of Psychiatry and Neuroscience, Bangalore (Nimhans), bleken het Britse variantgen van SARS-CoV-2 te bevatten, twee bij het Centre for Cellular and Molecular Biology (CCMP en één in Hyderabad) en het National Institute of Virology (NI). .V) Pune.

Al deze mensen worden in een eenpersoonskamer geïsoleerd gehouden in de gezondheidsfaciliteiten die zijn aangewezen door de respectieve deelstaatregeringen en hun nauwe contacten zijn ook onderworpen aan isolatie, zei het ministerie.

“Er is uitgebreid contact opgenomen voor medereizigers, familiecontacten en anderen. Genetische sequencing wordt uitgevoerd op andere modellen. De situatie wordt nauwlettend gevolgd en er wordt regelmatig overleg gevoerd met de staten voor geavanceerde monitoring, controle, testen en verzending. Monsters voor INSACOG-laboratoria”, aldus het ministerie.

Het bestaan ​​van de nieuwe Britse variant is al gemeld door Denemarken, Nederland, Australië, Italië, Zweden, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Canada, Japan, Libanon en Singapore.

(Behalve de titel, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-personeel en wordt het gepubliceerd vanuit een geïntegreerde feed.)