juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nr. 9 Oranje gooit opnieuw shutout-zege |  Bella

Nr. 9 Oranje gooit opnieuw shutout-zege | Bella

Bella — Een week na hun postseason-debuut was de nr. 9 Bella is vrijdagavond gastheer van Ballard voor een niet-conferentiewedstrijd. De Nederlanders richtten hun schade al vroeg aan en de pitchingstaf pakte de zesde shutout van het seizoen in een 5-0 overwinning.

Bella toonde haar vermogen om zich te herstellen in de 13-6 nederlaag van woensdag tegen 4A-rivaal Johnston. De Nederlanders kenden dit seizoen acht nederlagen, maar slechts één rebound, die tegen de nr. 2 (4A) in een doubleheader tegen Dallas Center-Crimes.

“Ik vond het geweldig hoe onze jongens elke dag naar het honkbalveld kwamen, klaar om te spelen”, zei Bella-hoofdcoach Jesse Jablonski. Het is elke dag een leuke groep. Ze houden ervan om in de marge te zijn en op dit moment spelen ze met veel vertrouwen en brengen ze zichzelf in een goede positie voor dat naseizoen.

De Bats verspilden niet veel tijd om aan de slag te gaan met een leadoff single van Samuel Carlson. Isaiah Kettler en Nathan Carey voegden daarna hun eigen honkslagen toe om de honken vol te zetten voor Lake Cowman. Cowman knalde vervolgens een twee-run double over het hoofd van de midvelder. Carey scoorde hierna na een wilde worp, waardoor de stand na de eerste inning op 3-0 kwam voor Bella.

Carlson zou de schade opnieuw aanrichten in de tweede inning voordat hij opschoof naar het derde honk via Gatler's RBI-opofferingsslag naar het midden, waardoor de stand op 4-0 werd gebracht.

Bella brak de zaken open in de derde inning toen ze de honken opnieuw vol zetten toen Carlson werd geraakt door een nieuwe worp, wat een punt opleverde voordat Ballard aan de inning ontsnapte.

READ  Borussia Dortmund verstikt door Ajax, Nederlandse reuzen staken de Bundesliga-kant over en scoorden vier

De Nederlanders kregen die avond solide pitching van drie verschillende armen en ze deden er goed aan uit de problemen te komen en negen Bomber-lopers achter te laten op weg naar een 5-0 shutout-overwinning.

Carlson bereikte driemaal het honk voor Oranje met een RBI, terwijl Cowman twee honkslagen sloeg, waaronder een tweehonkslag en twee RBI's. Kettler gooide vier hard geraakte ballen en viel op twee treffers terwijl hij in een run reed.

“Ik was erg blij met de houding die onze slagmensen hadden in de eerste paar innings van de wedstrijd”, zei Jablonski. “We hadden een goed rapport over de werper en onze jongens profiteerden echt van de fouten van de werper. We kwamen met veel energie naar buiten in de eerste twee innings en vonden al vroeg veel vaten.

Nathan Vandeloon boekte de winst na vijf innings te hebben gegooid en drie hits toe te staan ​​met drie strikeouts. Carlson en Kettler gooiden beiden één inning zonder een honkslag toe te staan ​​en hadden drie strikeouts.

“We hebben goede wapens die we het hele jaar hebben laten zien, en onze verdediging speelde weer heel solide achter onze drie werpers”, zei Jablonski. “Nathan Vandeloon maakte een aantal grote worpen om uit de problemen te komen. Ballard had wat verkeer, onze jongens maakten een aantal grote worpen om eruit te komen, en onze verdediging maakte een aantal grote acties achter hen.

Voor Bella hebben ze drie wedstrijden op opeenvolgende dagen om het reguliere seizoen deze week af te ronden voordat ze vrijdag aan hun 'postseason'-reis thuis beginnen tegen Newton. Het team van Jablonski heeft 10 van de laatste 12 wedstrijden gewonnen, waarbij beide nederlagen tegen twee van de vijf beste teams in Klasse 4A vielen. Nu het naseizoen snel nadert, heeft hij een goed gevoel over waar zijn team staat.

READ  Apple past betalingsregels voor datingapps van derden aan om te voldoen aan het bevel van de Nederlandse toezichthouder

“We willen een aantal van de dingen die we zien opruimen, maar we spelen momenteel goed teamhonkbal”, zei Jablonski. “Er is niet veel aan de hand, misschien enige consistentie op de plaat. We hebben de afgelopen paar wedstrijden wat vrije honken moeten incasseren en nu willen we dat we het een beetje beter doen. Ik zeg alleen de consistentie van onze pitchingstaf en dan aanpassingen maken aan de plaat. Dat zijn twee gebieden waar we beter in kunnen worden.” Ik denk, maar ik denk dat onze jongens het hele jaar goed op die dingen hebben gereageerd, en ik verwacht niet dat ze anders zullen zijn. volgende week.

Nee. 9 Bella (22-8) opent de week op de weg op Fairfield (21-10) op maandag om 19.30 uur.

Colin Peters Hij is te bereiken op 641-672-2581 per e-mail op [email protected] of op Twitter @ColinPetersOH.