January 24, 2021

Nieuwe Govt-19-stam in India: het verbod op vluchten vanuit het VK is verlengd tot 7 januari

  • Te midden van bezorgdheid over de nieuwe variant van COVID-19, schort India tijdelijk vluchten vanuit het VK op tot 7 januari.
  • In India zijn de afgelopen 24 uur veertien nieuwe gevallen van COVID-19-stam in het VK ontdekt, wat het totaal op 20 brengt.
  • Ongeveer 33.000 passagiers stapten tussen 25 november en 23 december om middernacht uit het VK op verschillende Indiase luchthavens.

Te midden van bezorgdheid over de nieuwe variant van COVID-19, schort India tijdelijk vluchten vanuit het VK op tot 7 januari. De Indiase minister van Burgerluchtvaart, Hardeep Singh Puri, kondigde de verlenging aan in een tweet en zei: “Daarna zal er een strikt geplande herstart plaatsvinden en zullen de details binnenkort bekend worden gemaakt.”

Het kwam een ​​dag na een nieuwe persconferentie in Puri en zei: “Aangezien het vandaag 31 december is, gebruiken we onze geest om (in kwestie) Britse vluchten op te schorten. Binnenkort zal er een beslissing worden genomen. Maar persoonlijk verwacht ik een korte verlenging van deze tijdelijke schorsing. Ik zie de extensie niet zo lang of onbepaald. ”

In India zijn de afgelopen 24 uur veertien nieuwe gevallen van COVID-19-stam ontdekt, waarmee het totaal op 20 komt. Van de 20 gevallen werden 8 gevallen geregistreerd bij het National Center for Disease Control in Delhi, 7 bij het National Institute of Psychiatry in Bangalore voor gezondheid en neurowetenschappen, en twee bij Cellular and Molecular Biology in Hyderabad.

READ  Weddenschappen op F1 in Australië uitgesteld, China onzeker, nieuws over de Formule 1 en beste verhalen

Ongeveer 33.000 passagiers stapten tussen 25 november en 23 december om middernacht uit het VK op verschillende Indiase luchthavens. Al deze passagiers worden onderworpen aan RT-PCR-tests door staten en vakbondsgebieden.

De Indiaan zette op 21 december alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk aan de grond, na berichten dat het land een nieuwe Covit-19 had gespot, bekend als de “Super Spreader”. De vorige schorsing was van kracht tot en met 31 december.

Binnen een dag hadden Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Italië alle vluchten vanuit het VK opgeschort. Ze worden gevolgd door Frankrijk, Bulgarije, België, de Ierse Republiek, Saudi-Arabië, Turkije, Zwitserland en Canada, die nu allemaal hun vluchten vanuit het VK hebben opgeschort.

Opgemerkt moet worden dat de aanwezigheid van de nieuwe Britse variant al is aangekondigd door Denemarken, Nederland, Australië, Italië, Zweden, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Canada, Japan, Libanon en Singapore. Er is nog geen besluit genomen over het verbod op vluchten naar deze landen, maar de regering volgt de situatie op de voet, zei minister van Luchtvervoer Puri.

Adverteren


Zie ook: Mitch McConnell zegt dat de Senaat het verzoek van Trump om stimuleringscheques van $ 2.000 zal overwegen, maar verwerpt vervroegde stemming

American Airlines heeft sinds maart 2019 het eerste passagiersvliegtuig van de Boeing 737 Max in de Verenigde Staten opgeleverd

Het ministerie van Volksgezondheid van India waarschuwt dat de nieuwe variant van COVID-19 nog steeds besmettelijk is