december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Newcastle geïnteresseerd in £ 60 miljoen spits ‘beoogd’ door Manchester United als Nederlandse verdediger blijft op de radar

Hier is de laatste transferroddel rond Newcastle United:

Nunez interesse

Darwin Nunez van Benfica blijft naar verluidt in de voorhoede van Newcastle United’s zomertransferplannen, maar de aanhoudende goede vorm van de Uruguayaan voor het doel heeft de concurrentie voor zijn handtekening vergroot.

Aanmelden naar onze dagelijkse nieuwsbrief

De i nieuwsbrief door het lawaai snijden

Kai Havertz van Chelsea vecht om balbezit met Sven Botman uit Lille (Foto door Shaun Botterill / Getty Images)

Nunez, 22, heeft dit seizoen 25 goals en twee assists, gemiddeld een doelpunt of assist om de 83 minuten in alle competities voor Benfica.

Manchester United heeft naar verluidt ook interesse getoond in de spits wiens vraagprijs naar schatting rond de 60 miljoen pond ligt.

Volgens iNewsde Magpies werd in januari een bedrag van £ 50 miljoen genoemd, maar die prijs is nu gestegen als gevolg van toegenomen vrijers.

Newcastle’s jacht op Sven Botman in januari kreeg veel publiciteit en hoewel de verdediger in Frankrijk bleef, wordt verwacht dat United terugkeert voor de Nederlander wanneer het zomervenster opengaat.

Er wordt echter verwacht dat ze te maken krijgen met stevige concurrentie van Tottenham Hostpur en AC Milan voor zijn diensten, waarbij de Italiaanse kant mogelijk een cruciale ‘voorsprong’ heeft in de race voor de verdediger.

Volgens Pete O’Rourkebetekent de waarschijnlijke Champions League-kwalificatie van Milaan dat de Serie A-kant deze zomer een aantrekkelijkere optie kan zijn voor Botman:

“Milaan is een enorme club. Ze volgen Sven Botman al heel lang en de troef die ze over Newcastle hebben, is dat het erop lijkt dat ze volgend seizoen waarschijnlijk Champions League-voetbal kunnen aanbieden.

“Dat zou zomaar de doorslag kunnen geven in hun jacht op de Nederlands international.”

READ  Helder 19e-eeuws Nederlands koloniaal herenhuis op Curaçao staat op de lijst voor bijna $ 2,6 miljoen