april 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nee. 2 Hough valt voor Dutch Fork (SC), 27-24 in seizoensopener

– De nee. 2 Hough Huskies begonnen hun seizoen op een groot podium, maar ze kwamen donderdag in Charlotte met 27-24 tekort tegen de eeuwige South Carolina power Dutch Fork.

De Huskies maakten grote acties in speciale teams en verdediging om het beste van de Silver Foxes in de eerste helft te krijgen.

Een stop bij de openingsdrive en een onhandig herstel op de tweede gaven de Huskies een goede veldpositie bij hun eerste twee drives van de wedstrijd.

Beide keren wisten ze de eindzone niet te vinden, maar kicker Nolan Hauser maakte twee korte velddoelpunten en zette zijn team op een 6-0 voorsprong.

Dutch Fork had een sterke drive die laat in het eerste kwartaal ging, maar werd gestopt bij de Hough 32-yard lijn tegenover een vierde en twee.

De Silver Foxes gingen ervoor en een lange touchdownpass van quarterback Aliam Appler naar Bryan Ford bracht hen na het extra punt met 7-6 op voorsprong.

Hough begon het tweede kwart met een drive die op in wezen exact dezelfde plek op het veld tot stilstand kwam, maar Hauser maakte verbinding met zijn derde snelle van de wedstrijd, dit keer vanaf 48 yards om Hough terug op voorsprong te zetten met 9-7.

Hoewel senior quarterback en UNC zich inzetten, werd Tad Hudson onderschept tijdens de volgende drive van het team, en Dutch Fork dreigde de leiding te nemen toen de helft minder werd.

Maar Kamdon Gillespie maakte een acrobatische actie om een ​​onhandige poging te forceren en Xavier McIntyre sprong erop om de voorsprong van Hough in de rust te behouden.

READ  Srebrenica: Nederlandse regering geeft toe dat haar troepen een onmogelijke taak hadden

Het momentum van Hough ging niet door in de tweede helft.

De Huskies profiteerden niet van balbezit in de openingsdrive en een trickplay van de Silver Foxes zorgde voor een korte touchdownrun van Jarvis Green, waardoor het 14-9 werd.

Beide verdedigingen hielden het sterk tot een bewogen vierde kwart. Hudson gooide een onderschepping die een lange touchdown van Appler opzette die de stand op 21-9 bracht.

Een onhandige poging van Hudson gaf Dutch Fork de kans om het spel weg te gooien, maar de Husky-defensie kreeg de bal terug in de aanval en Hough vond uiteindelijk loonspul op een run van JT Smith Jr.

De daaropvolgende onside kick werd teruggenomen voor een touchdown door Green, en Hough reageerde opnieuw toen Hudson een touchdown gooide met nog 25 seconden te gaan.

Dat zorgde ervoor dat de Huskies nog een on-side kick-kans kregen, maar ze waren niet in staat om te herstellen, waardoor de Silver Foxes de klok konden knielen.

Hough zal volgende week vrijdag het veld opnieuw betreden thuis tegen Mooresville terwijl de Huskies hun niet-conferentiegedeelte van het seizoen voortzetten.

Voetbal: kardinaal Gibbons vs.  Kamers (11 december 2021)