december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vrouwen pakken wereldtitel hockey met zege op Argentinië

Foto: Willem Vernes ANP

Het Nederlandse dameshockeyteam heeft zondagavond voor de derde keer op rij de wereldtitel veroverd met een 3-1 zege op Argentinië.

Het is de negende keer dat Oranje de titel won in de 15 jaar dat het WK heeft plaatsgevonden. De gouden medaille komt aan het einde van een moeilijke periode voor de Nederlandse vrouwen, wier coach Alyson Annan eerder dit jaar vertrokken na beschuldigingen van pesten.

De wedstrijd betekende ook de officiële pensionering van aanvoerder Marloes Keetels, die sinds 2013 deel uitmaakt van de nationale ploeg en 176 interlands heeft.

Inmiddels heeft het Nederlands damesteam zich op het EK voetbal in Engeland geplaatst voor de kwartfinales na hun laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland met 4-1 te hebben gewonnen. Ze ontmoeten Frankrijk in de eerste knock-outronde op 23 juli.

Bekijk de hoogtepunten

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.

READ  Dutch Colonial From Nightmare on Elm Street verkoopt voor $ 2,98 miljoen