december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse verzekeraar Aegon verhoogt prognoses voor kapitaal, cashflow

Het hoofdkantoor van de Nederlandse financiële verzekeraar Aegon is te zien in Den Haag, 28 oktober 2008. REUTERS/Stringer

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

11 aug (Reuters) – Aegon (AEGN.AS) verhoogde donderdag zijn prognoses voor het genereren van bedrijfskapitaal voor het hele jaar en de vrije kasstroom voor 2021-2023, aangezien de verzekeraar de schattingen van analisten overtrof met een bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal van 538 miljoen euro.

De gemiddelde schatting in een door het bedrijf opgestelde consensus was 486 miljoen euro ($ 499 miljoen) voor de Nederlandse verzekeraar, die aanzienlijke activiteiten heeft in de Verenigde Staten.

“Het eerste halfjaar van 2022 was een van de meest uitdagende perioden voor beleggers, aangezien de aandelenmarkten hun slechtste start van het jaar in meer dan vijf decennia beleefden”, zei Aegon-topman Lard Friese in een verklaring.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Friese zei dat het bedrijfsresultaat van Aegon “de afnemende impact van COVID-19 weerspiegelt en de vooruitgang die we boeken met ons operationele verbeteringsplan dat de impact van lagere aandelenmarkten heeft helpen compenseren”.

De groep bereikte echter een nettoverlies van 348 miljoen euro op een eenmalige last in verband met de stijging van de herverzekeringstarieven in de VS, tegen een gemiddelde prognose van een verlies van 129 miljoen euro.

Sinds Friese de topfunctie op zich heeft genomen, probeert hij een einde te maken aan jaren van ondermaatse prestaties door kosten te besparen, risico’s af te dekken en kleine of volatiele bedrijven te verkopen.

READ  Tot 8 jaar cel voor beroven van bekende Nederlanders

Aegon verwacht in 2022 circa 1,4 miljard euro aan werkkapitaal te genereren, tegen circa 1,2 miljard eerder. Het zei ook dat het verwachtte een cumulatieve vrije kasstroom over de periode 2021-2023 van ten minste 2,2 miljard euro te bereiken, ruim boven zijn eerdere doelstelling van 1,4 tot 1,6 miljard.

Aegon, dat eerder dit jaar de verkoop van zijn Hongaarse tak afrondde en zei dat het van plan was zijn belang van 50% in zijn joint venture met Liberbank te verkopen, onderzoekt nu een deal om zijn kapitaalintensieve Amerikaanse portefeuille met variabele lijfrentes af te stoten.

($ 1 = 0,9730 euro)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Juliette Portala en Elitsa Gadeva; Bewerking door Shri Navaratnam en Alexander Smith

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.