juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse scale-up VIKTOR haalt € 5,1 miljoen op om ingenieurs te helpen softwareontwikkelaars te worden

Rotterdams gevestigd VIKTOReen bedrijf dat een low-code ontwikkelingsplatform biedt voor ingenieurs om snel apps te bouwen en te delen, kondigde maandag aan dat het € 5,1 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

De nieuwe financiering van Newion, APG (ANET) en InnovationQuarter Capital, die een eerdere lening in deze ronde omzet, stelt VIKTOR in staat internationaal uit te breiden en het platform toegankelijk te maken voor alle ingenieurs.

Hoe kunt u uw open source-beveiliging verbeteren?

Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat meer zien
Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat minder zien

Als converteerbare geldschieter en partner in de vroege groei van VIKTOR, is het in Nederland gevestigde InnovationQuarter Capital vanaf begin 2017 aan het bedrijf verbonden. De Nederlandse investeerder heeft ervaring met een breed scala aan regionale startups en converteert binnen deze ronde, waardoor ze sluit u nu aan als aandeelhouder.

Kapitaalgebruik

VIKTOR zegt dat het de fondsen zal gebruiken om zijn internationale bedrijfscatalogus verder uit te breiden.

Mede-oprichter en CEO van VIKTOR, Wouter Riedijk, zegt: “VIKTOR is wereldwijd actief in grote markten die snel veranderen door duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Er is een steeds grotere behoefte aan digitalisering en technologische oplossingen waarmee processen efficiënt kunnen worden ingericht. Op deze manier draagt ​​VIKTOR bij aan de energietransitie door opdrachtgevers te laten ontwerpen projecten met een veel lager energieverbruik en gebruik van energie-intensieve materialen (zoals beton en staal) dan conventioneel ontworpen projecten.”

Het platform wordt ter beschikking gesteld aan elke ingenieur om deze groeidoelstellingen te ondersteunen. Het streven is om binnen twee jaar 100.000 app-gebruikers op het platform te hebben. Met behulp van deze investering van Newion en APG (ANET) zullen marketing- en verkoopinitiatieven worden verbeterd en zal het platform continu worden verbeterd en uitgebreid om te voldoen aan de eisen van de klant.

READ  Scaloni verdedigt spelersgedrag tegen Oranje op WK

Een low-code ontwikkelplatform

VIKTOR is opgericht toen Peter Madlener en Wouter Riedijk hun reis als ondernemers begonnen met hun eerste startup in 2012. Ze richtten twee productiebedrijven en een ingenieursbureau op en vanaf het begin verzamelden ze een groep van software ontwikkelaars en ingenieurs om aan tal van projecten te werken. Het deed het team hun echte DNA ontdekken. Aangezien ze hetzelfde deden voor de drie bedrijven die ze eerder hadden opgericht, beweert Peter dat DNA “ontwikkelaars helpt hun eigen software te bouwen”.

Het eerste productiebedrijf werd in 2017 verkocht aan een partner. Voor VIKTOR was dit hun eerste geldinzamelingsactie, waardoor de ontwikkeling werd versneld. Dit markeerde het begin van de lancering van het product in 2019. In 2020 werd hun tweede productiebedrijf verkocht en opnieuw gebruikten ze het geld om VIKTOR op te bouwen.

VIKTOR maakt het voor ontwikkelaars eenvoudig om hun eigen web-apps te maken. Ingenieurs zijn cruciaal bij het aanpakken van de gecompliceerde problemen van vandaag, zoals die met betrekking tot het milieu, energie, stikstofemissies en de huisvestingscrisis.

VIKTOR stelt ingenieurs ook in staat om snel hun eigen deskundige softwaretoepassingen te creëren, hun werk te automatiseren, te optimaliseren en te delen. Bijvoorbeeld om architectonische ontwerpen te optimaliseren. Dit betekent dat de kennis van ingenieurs schaalbaar wordt en hun oplossingen slimmer. Dit is cruciaal voor het MKB en zelfstandige ingenieurs, maar ook voor grote ingenieursbureaus als Arcadis en WSP, klanten van VIKTOR.

VIKTOR beweert de digitale transformatie van de engineering- en bouwsector te stimuleren. Door parametrische en generatieve ontwerptechnieken te gebruiken, zeggen ze dat ze bedrijven helpen om veel sneller betere oplossingen en inzichten te genereren, waardoor de productiviteit, het projectbeheer en de winstmarges toenemen.

De helft van uw personeel is van plan binnenkort te stoppen!

Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken!Laat meer zien
Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken! Laat minder zien