juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gedeeld doubleheader baseball sweep

Nederlandse gedeeld doubleheader baseball sweep

PELLA – Het was een frustrerende Senior Day voor het honkbalteam van Central College, aangezien het zaterdagmiddag een paar verloor van de University of Dubuque met 20-6 en 13-2.

Central zakt dit seizoen naar 11-15 (2-14 American Rivers Conference) en Dubuque verbetert naar 17-11 (9-7 conference).

“Het is frustrerend om een ​​paar stappen vooruit te doen en dan een stap terug te doen, zoals vandaag”, coach Casey Klunder zei. “We zullen terug moeten naar de tape om te zien wat er precies mis is gegaan en wat we beter kunnen doen. Ik hou van dit team. Ik denk dat we zullen blijven werken en verbeteren, maar het is zeker frustrerend.”

Aanvallend, rechtsvelder Colton De Rocher (tweedejaars, Sioux City, East HS) had nog een monsterspel in de opener. Hij sloeg 3-uit-4 met twee doubles en drie RBI’s. Hij heeft dit seizoen tot 40 RBI, slechts de elfde speler van Central die dat punt bereikt.

“Hij is dit jaar ongelooflijk geweest”, zei Klunder. “Hij liet vandaag iets anders zien door ballen langs de lijn te slaan en het hele veld te gebruiken.”

Vanger Brenden Mudd (junior, Greenwood Village, Colorado, Cheery Creek HS) had een doorbraak in de eerste game en reed in drie runs op een 2-uit-3 prestatie op de plaat.

“Hij wordt niet zo vaak gebeld omdat we de vangsttaken verdelen, maar toen hij daar vandaag binnenkwam, maakte hij het meeste van zijn kans”, zei Klunder.

READ  Vrijwilliger van het Nederlands Internationale Legioen gedood in actie

Solo homeruns door tweede honkman Lucas Farren (vijfde jaar, Yorkville, Illinois) en catcher Dom DeLaPaz (eerstejaars, Davenport, West HS) zorgde voor de enige punten voor Oranje in game twee.

Landon Vander Leest (senior, Pella) nam het verlies als startende werper in game one en stond zes runs toe in 2.1 innings. Hij gooide zesmaal vier wijd en leverde drie hits op. Vander Leest en vier relief-werpers zorgden samen voor 13 keer vier wijd en vijf geraakt door worpen.

Caleb Evans (junior, Davenport, Centraal HS) was de verliezende werper in game twee na acht punten te hebben toegestaan. Slechts drie van de aan Evans in rekening gebrachte punten waren verdiend na drie Nederlandse fouten in de eerste drie innings. De Spartanen kwamen tot 15 hits tegen de drie Nederlandse werpers in game twee.

“We moeten ons gewoon blijven verbeteren op de heuvel”, zei Klunder. “Het is moeilijk om zo veel runs vroeg op te geven. We hadden wat defensieve storingen en we voerden pitches niet erg goed uit. Als je dat doet tegen goede teams, krijg je niet de kans om te winnen.”

Central reist naar Indianola voor een doubleheader van 15.30 uur met Simpson College Tuesday. Central won dinsdag de eerste wedstrijd van de reeks met 5-4 op een walk-off single.

“We gaan dit rechtzetten,” zei Klunder. “Daar hebben we alle vertrouwen in. We hebben een aantal goede dingen gaande en we hebben een aantal goede spelers in het programma. Het gaat misschien niet zo snel als we zouden willen, maar we gaan het goed doen.”

READ  Moose Jaw opgenomen in hoogrisicogemeenschappen voor iepziekte