december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse en Belgische ‘drugsbaronnen’ gearresteerd bij inval in villa’s Marbella

Marbella in de schemering. Foto: Depositphotos

In Spanje zijn twee vermoedelijke leiders van een drugsbende aangehouden in verband met de inbeslagname van 3.850 kilo cocaïne in Rotterdam en Antwerpen.

Spaanse politie zei: in totaal zijn negen Nederlanders en Belgen aangehouden in de drie landen na een grensoverschrijdende operatie van twee jaar.

Het spoor leidde naar twee luxe villa’s in de kustplaats Marbella waar een Nederlandse en een Belgische man, door de politie omschreven als ‘belangrijke figuren’, werden vastgehouden.

Doorzoekingen van de eigendommen leidden tot nog eens 2300 kg cocaïne die in beslag werd genomen, evenals dure auto’s en digitale bestanden.

‘De twee huizen staan ​​in de duurste buurten van Marbella’, zegt een politiewoordvoerder. ‘De politie valt elke week huizen binnen, maar zoiets heb ik nog nooit gezien. Eén huis had kantoren, drie sauna’s en een padelbaan.’

De Spaanse, Nederlandse en Belgische politie begon de bende in mei 2020 te volgen toen een lading van 556 kilo cocaïne verborgen in een partij sojameel werd onderschept in Brazilië.

In oktober werd nog een lading van 2300 kg in beslag genomen in Antwerpen, gevolgd door twee zendingen van 586 kg en 409 kg in Rotterdam. De zendingen waren bestemd voor in België en Nederland geregistreerde bedrijven.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

READ  Gasunie ontwikkelt Nederlands waterstoftransportnetwerk

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.