oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse autoriteiten staan ​​het afvuren van paintballs toe om ’te tamme’ wolven af ​​te schrikken Nederland

De Nederlandse provincie heeft toestemming gegeven voor het gebruik van paintballs om wolven af ​​te schrikken die naar eigen zeggen zo onbevreesd zijn geworden voor mensen dat ze een ernstig gevaar kunnen worden.

“We hebben te maken met wolven die te tam zijn geworden”, zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland in het oosten van Nederland. vertelde de omroep Gelderland. “We moeten ze weer bang maken voor mensen.”

De provincie Arnhem nam het besluit vorige week nadat een video die op sociale media circuleerde, een wolf liet zien die zelfverzekerd langs een zichtbaar angstig jong gezin slenterde in het 5.400 hectare grote nationale park Hoge Veluwe.

De woordvoerder van de provinciale overheid zei dat er paintballs waren gekozen om parkwachters te laten zien op welke dieren het doelwit was. Het doel was alleen om ze bang te maken en ervoor te zorgen dat ze op minstens 30 meter afstand van mensen bleven, zei hij.

Volgens een verslag in juniwordt aangenomen dat Nederland de thuisbasis is van ten minste 20 volwassen wolven: een roedel en twee paar op de Veluwe, een paar op de grens tussen de provincies Drenthe en Friesland, en 11 eenzame dieren die door het land zwerven.

Deze zomer zijn er maar liefst 16 pups geboren, volgens een rapport van september, waarvan 13 op de Veluwe en drie in het park zelf. Er zijn dit jaar tot nu toe 372 wolven waargenomen en experts hebben gezegd dat de cijfers het totaal kunnen onderschatten.

Dierenbeschermingsvereniging Faunabescherming heeft het beheer van het park beschuldigd – die consequent bezwaar heeft gemaakt tegen de aanwezigheid van de wolven omdat ze op schapen en andere dieren jagen – om ze opzettelijk te voeren.

Wolven zijn over het algemeen schuw tegenover mensen en natuuronderzoekers zeggen dat hun gedrag in het park hoogst ongebruikelijk is. De dieren worden beschermd, maar kunnen worden verwijderd of gedood als ze een probleem worden – wat het geval kan zijn als ze te dicht bij mensen komen.

“We hebben reden om aan te nemen dat de parkeigenaar verantwoordelijk is voor het temmen van de wolven”, aldus de… Faunabescherming-president Niko Koffeman zei:. “Als de Hoge Veluwe een wolvenpopulatie heeft die zich significant anders gedraagt ​​dan anderen in Nederland en omringende landen, dan is de situatie verdacht.”

Het park ontkent de beschuldigingen. De directeur, Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, was vernietigend over het laatste plan. “Ze willen wolven bang maken zodat ze geen mensen aanvallen, dus gaan ze ze beschieten met paintballs”, zei hij. “Het is een nepoplossing, zodat ze niet hoeven te zeggen ‘schiet ze dood’.”

READ  In 2022 koop ik meer aandelen Royal Dutch Shell. Hier is de reden