juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands worstelteam strijdt op Loras-toernooi |  Pelle

Nederlands worstelteam strijdt op Loras-toernooi | Pelle

DUBUQUE – Door 14 reserveworstelaars naar de Pat “Flash” Flanagan Open te sturen, georganiseerd door Loras College zaterdag, eindigde het worstelteam van Central College met zes plaatswinnaars.

Het veld bevatte zowel Divisie III-worstelaars als losse worstelaars van Divisie I-scholen zoals de University of Iowa en de University of Wisconsin. Central stuurde voornamelijk onderklassers en niet-starters om te concurreren.

“Het belangrijkste is dat we erg trots zijn op ons programma dat al onze jongens meedoen”, zei coach Eric Van Kley. “De diepgang van ons programma is een echte kracht en dat hebben we vandaag laten zien. We hadden veel jongere jongens en reserves die de zaken voor ons leidden.

Duncan Delzell (junior, 149 pond, Burlington) won vier wedstrijden, de meeste van alle Nederlandse worstelaars op die dag. Hij had een drietal pins op weg naar een vijfde plaats.

“Hij heeft dit jaar echt doorzettingsvermogen getoond met wat blessures”, zei Van Kley. “Hij heeft vandaag echt een stap gezet en we zijn blij om hem gezond te zien.”

Central had drie plaatswinnaars in de klasse van 197 pond. Nathan Rosas (eerstejaars, Harvard, Illinois) versloeg Brodie Toth (tweedejaars, Temecula, Californië, Great Oak HS) met 9-3 in de derde plaats. Justin Dallas (eerstejaars, Dixon, Illinois) eindigde ook als zesde.

“Veel van onze eerstejaars stapten op en schitterden in het moment”, zei Van Kley.

Landon Kirby (tweedejaars, Grinnell) eindigde als zevende na een dag van 2-2 op 174 pond.

Central heeft donderdag om 18.00 uur een varsity dual op Luther College

“We hebben er zin in”, zegt Van Kley. “Het zijn een aantal uitdagende weken voor ons geweest met blessures en zware concurrentie. Ik ben trots op de manier waarop onze jongens reageerden en we kijken uit naar de uitdaging.”

READ  Indiener dingt mee naar IEBC's Kims Kit Tender Award voor Nederlands bedrijf