juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands kwartet bevestigd voor Olympische Spelen Parijs

Nederlands kwartet bevestigd voor Olympische Spelen Parijs

Steve Wijler, Quinty Roffen, Gabby Schlosser en Laura van der Winkel zijn opgenomen in het Nederlandse Olympische team voor Parijs 2024.

is Nederland Barcelona stuurde voor het eerst sinds 1992 een damesteam naar de Olympische Spelen.

Met een team van vier zeer getalenteerde atleten gaan we vol vertrouwen naar Parijs, Hoofd coach Jacqueline Van Rosenthal gezegd.

De combinatie en chemie van ervaren sporters die meerdere sporten hebben beoefend en compleet nieuwe sporters zal ons tot grote hoogten brengen.

Wijler verdiende een van de drie recurve herentickets voor de European Continental Qualifiers in Essen, waar hij en Senna Roos doorgingen naar de halve finales. Wijler versloeg uiteindelijk zijn teamgenoot voor de eerste plaats. (Landen kunnen in dat evenement maximaal één plaats winnen.)

De 27-jarige werd door zijn nationaal Olympisch Comité genomineerd om de individuele plek bij de mannen in Parijs te vervullen nadat hij aan de nationale prestatie-eisen had voldaan en een intern selectieproces had gewonnen. Roos is aangewezen als plaatsvervanger.

Wijler won drie jaar geleden gemengd teamzilver met Schlosser in Japan en maakt deze zomer deel uit van het damesroster. Terwijl Steve zal fotograferen tijdens zijn tweede Spelen, zal Gabby fotograferen tijdens zijn derde Olympische Spelen Tokio 2020 En Rio 2016.

De 30-jarige is nu bevestigd in de Nederlandse damesselectie voor Parijs naast debutanten Roffen, 18, en van der Winkel, 22.

Alle drie verdienden ze Olympische teamquota bij Europees Kampioenschap in Essen In mei versloegen ze wereldkampioen Duitsland in de halve finales voordat ze uiteindelijk verloren van Games-gastland Frankrijk om de continentale titel.

READ  Van Klimt tot Hollandse gekheid: 12 leuke dingen om te doen in oktober

Nederlands kampioen Fleur Van de Ven Aangewezen als reserve.

De competitie voor de Olympische Spelen van 2024 begint op 25 juli met de kwalificatieronde.