maart 21, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands fonds Waterland richt zich op bedrijven in Munster

De Europese participatiemaatschappij Waterland zal tot € 100 miljoen toezeggen als onderdeel van zijn investerings- en groeistrategie voor Ierse bedrijven in de komende 12 tot 18 maanden, met een focus op de regio Munster.

Het fonds zal gericht zijn op bedrijven die in heel Europa en op mondiaal niveau aanzienlijke schaalgrootte realiseren.

Dit is de laatste fase van haar algemene plannen om bedrijven met het Ierse hoofdkantoor te ondersteunen, met een bijzondere focus op de regio Munster, om hun exportkanalen op lokale en internationale markten te lanceren en uit te breiden.

De groep, 23 jaar geleden opgericht in Nederland met meer dan € 9 miljard aan activa onder beheer, fungeert als een actieve aandeelhouder in haar portfoliobedrijven en werkt samen met het management om strategische ontwikkeling, prestaties en groeitrajecten te stimuleren.

In de afgelopen 23 jaar heeft het geïnvesteerd in meer dan 850 bedrijven, waaronder meer dan 75 dit jaar.

Waterland is in 2019 gelanceerd in Ierland, met als doel te profiteren van onze geografie, cultuur en toegang tot wereldwijde netwerken in verschillende sectoren.

Het richt zich op Munster-bedrijven met plannen om te lanceren en op te schalen op de Europese en internationale markten – met behoud van het hoofdkantoor in Ierland. Het belegt doorgaans in succesvolle bedrijven, met een winst tussen de € 2,5 miljoen en € 50 miljoen.

Haar portfolio omvat de Silver Stream Healthcare Group, die residentiële zorg biedt aan ouderen in Ierland, en het aantal verpleeghuizen dit jaar met vier heeft uitgebreid.

De nieuw ontwikkelde huizen zijn in Riverstick, Dundalk en Duleek in Meath, met het creëren van maximaal 500 nieuwe banen.

READ  Onderzoekers starten intern toezichtsonderzoek Nederlandse pensioensector

Het omvat ook de toevoeging van Ballincurrig Care Centre in Cork en brengt het totale aantal verpleeghuizen binnen de groep op 11.

Waterland is recentelijk een samenwerking aangegaan met MTM Engineering, een in Meath gevestigd bedrijf dat kabelinstallatie- en -afsluitingsdiensten levert. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Slane, heeft momenteel meer dan 400 mensen in dienst en heeft grootschalige industriële en hernieuwbare projecten voltooid in Ierland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Zweden, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk en het VK.

“Het is opwindend om het potentieel te zien dat deze investeringsverbintenis kan bieden voor Ierse bedrijven en hun teams”, zegt Laura Dillon, managing director en principal bij Waterland Private Equity.

“Bij Waterland gaat ons fundamentele partnerschapsmodel over het ondersteunen van sterke oprichters en managementteams om hun volledige ambities te realiseren, versnelde groeistrategieën te ondersteunen en hun gerichte doelen te bereiken.

“We kijken uit naar de volgende stappen in onze partnerschapsstrategie terwijl we verdere kansen nastreven om het groeiende vertrouwen en de capaciteiten van Ierse bedrijven te ondersteunen om te lanceren en op grotere markten in Europa en internationaal op te schalen.”