juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders zijn niet van plan om coronavirus-tests in te voeren voor reizigers uit China

Foto: DutchNews.nl

De Nederlandse ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken hebben vertelde de Telegraaf ze zien nog geen reden om nieuwe controles uit te voeren op mensen die uit China komen, ondanks de toename van het aantal gevallen van coronavirus daar.

Italië, de VS, Japan en India hebben verplichte coronavirustests ingevoerd voor mensen die uit China komen, maar Nederland onderneemt nog geen stappen, zeiden functionarissen tegen de krant. Er zijn ook geen nieuwe reisadviezen voor mensen die vanuit Nederland naar China reizen.

‘We houden de zaken in de gaten en als het RIVM aangeeft dat er maatregelen nodig zijn, dan staan ​​we klaar om in actie te komen’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Het RIVM is aangesloten bij het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) dat de situatie in de gaten houdt.

Italië legde eerder deze week verplichte tests op nadat 52% van de passagiers op één vlucht en 38% op een tweede positief waren voor het coronavirus. ‘De maatregel is essentieel om de bewaking en identificatie van eventuele varianten van het virus te garanderen om de Italiaanse bevolking te beschermen’, zei minister van Volksgezondheid Orazio Schillaci.

Dat vertelde de Nederlandse viroloog Marion Koopmans NOS-radio op woensdag het grootste probleem is dat China is gestopt met het registreren van gevallen en dat experts verwachten dat er tot een miljoen mensen kunnen overlijden.

Coronavirus is momenteel overal en we willen weten welk type variant dominant is in China, zei ze. ‘Op dit moment is de situatie in China die van een enorme golf in een bevolking die niet goed is gevaccineerd.’

READ  Hof van Beroep veroordeelt kindermisbruiker voor moord