January 24, 2021

Nederlanders zien de val van de nieuwe coronavirusinfectie en kredietuitsluiting

Den Haag, Nederland (AP) – Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland is voor de tweede week op rij gedaald, zei de GGD dinsdag. Dit zou het “eerste effect” zijn van de landelijke uitsluiting. -Tember.

De aankondiging komt slechts enkele uren voordat de Nederlandse premier Mark Rutte naar verwachting de uitsluiting verlengt in een poging de verspreiding van het virus verder te vertragen.

Het bedrijf zei dat nieuwe COVID-19-infecties de afgelopen week met 12% zijn gedaald tot 49.398, terwijl ziekenhuisopnames voor mensen met het coronavirus met 18% zijn gedaald en nieuwe COVID-19-patiƫnten op de intensive care-afdelingen met 12% zijn gedaald.

Het totale Nederlandse dodental door COVID-19 is nu meer dan 12.500.

Woensdag begint een grootschalig testprogramma in een gemeente buiten Rotterdam, de op een na dichtstbevolkte stad van het land, nadat COVID-19-infecties die verband houden met een basisschool ten minste 30 gevallen van een nieuwe school beslaan.

Nederland werd vorige week het laatste EU-land dat vaccins tegen COVID-19 lanceerde, waarbij vooraanstaand ziekenhuispersoneel en zorgverleners voor kwetsbare leden van de gemeenschap hun eerste injecties kregen.

Onder de huidige Nederlandse sluis zijn alle scholen en ongewenste winkels gesloten, evenals openbare ruimtes zoals bioscopen, musea en bibliotheken. Er zijn strikte limieten aan de omvang van de drukte binnen en buiten.

___

AP-infectie https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic, https://apnews.com/hub/coronavirus-vaccine en https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak

Copyright 2021 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw verspreid.

READ  Covid-19: Frankrijk ontdekt eerste geval van nieuwe coronavirusvariant | Wereldnieuws