januari 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders worden pessimistischer over de toekomst

Demonstranten bij een anti-klimaatveranderingsmars in oktober. Foto: DutchNews.nl

Nederlanders worden pessimistischer over de samenleving: 57% van de 15-plussers zegt dat het de verkeerde kant op gaat, meldt CBS maandag.

Het cijfer voor 2021 staat in schril contrast met dat van 2018, vóór het coronavirus, toen 38% pessimistisch was over de toekomst, aldus het CBS.

Bovendien zei 44% van de ondervraagden dat het leven van de meeste mensen eerder verslechterde dan verbeterde, een stijging van negen procentpunt ten opzichte van 2018. En 39% is het niet eens met de stelling dat ‘de toekomst er hoopvol uitziet’, vergeleken met 26% drie jaar eerder.

Hoewel het pessimisme in alle leeftijdsgroepen is toegenomen, maken ouderen zich meer zorgen over de toekomst dan jongeren. Terwijl 50% tot 16- tot 25-jarigen zegt dat het misgaat in de samenleving, loopt dat cijfer op tot 62% onder 75-plussers.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil graag alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

NederlandsNieuws.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en nauwkeurig nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel graag doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.

READ  Sven Kramer maakte de cut voor het Nederlands Olympisch schaatsteam