september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders verslaan Argentinië in laatste snik Garda Victory • Live Sail Die

Act 4 van de Youth Foiling Gold Cup in Torbole, Gardameer, was de dichtste concurrentie tot nu toe

69F YFGC Torbole, de vierde 69F YFGC 14 augustus 2022
© Kevin Rio / 69F media

Het Nederlandse team, Team DutchSail – Janssen de Jong gemengd, nam de druk op om Act 4 van de 69F Youth Foiling Gold Cup 2022 in Torbole aan het Gardameer te winnen.

Na zes dagen van intense concurrentie over 48 races in perfecte gemiddelde luchtomstandigheden, kwam het resultaat van de regatta allemaal neer op de laatste dubbele puntenrace. Team Black Salmon Argentinië leidde met twee punten, wat zou betekenen dat de Nederlanders twee boten tussen hen moeten hebben om verslagen te worden.

Op een gegeven moment in de race liepen de Argentijnen voor op de Nederlanders, maar wisten hun voordeel niet te verzilveren. Wanneer boten met hoge snelheden verijdelen, is het nooit gemakkelijk om on-the-fly beslissingen te nemen. De Nederlanders heroverden de overhand en vlogen als overwinnaars van Torbole over de linie.

De 69F Race Director, Dede De Lucazei dat dit de hoogste competitiestandaard was die hij tot nu toe op het 69F-racecircuit had gezien. “We geven de zeilers verschillende cursusconfiguraties, wat betekent dat ze altijd leren”, hij zei. “Ze passen zich heel slim aan de veranderingen aan. Vroeger was het belangrijkste om snel te gaan en goed te manoeuvreren, maar nu doet iedereen dat. Dus nu beginnen we te zien dat een goede tactiek het belangrijkste verschil is, het racen komt neer op de fijnere details. ”

69F YFGC Torbole, de vierde 69F YFGC 12 augustus 2022
© Kevin Rio / 69F media

Meer zoals dit

De Luca zei dat het Gardameer verijdelende perfectie leverde. “Soms kan de wind te sterk zijn in Torbole. We zouden het moeilijk hebben gehad als het 25 knopen of meer waaide, maar we hadden het geluk om vlak water te hebben en wind van 10 tot 15 knopen alle regatta’s, wat het een zeer goede week maakte. Iedereen glimlachte, zelfs degenen die verder terug in de races eindigden. ”

69F YFGC Torbole, de vierde 69F YFGC 14 augustus 2022
© Kevin Rio / 69F media

De Youth Foiling Gold Cup beloont ook graag goed, schoon racen op deze drukke, snelle racecircuits. Een ‘Fairplay’-bonuspunt gaat naar het team met de minste penalty’s, hoewel er voor Torbole drie teams gelijk waren voor de prijs, aangezien ze alle drie tijdens de regatta alle racestraffen hadden vermeden. Zij waren de tweede, derde en vierde geplaatste teams overall, respectievelijk Team Black Salmon Argentina, Clean Sailors Youth Racing Team en Okalys Youth Project. De Luca legde de redenering achter de bonus uit. “We hebben de Fairplay Bonus geïntroduceerd om veiligheidsredenen, om van de anderen af ​​te blijven en aanrijdingen te voorkomen. Het moedigt teams aan om van tevoren na te denken, om een ​​duidelijk begrip te hebben van de regels, van het spel. Het betekent dat je een complete zeiler moet zijn, iets waar we trots op zijn in de 69F. Het gaat niet alleen om het foilen op hoge snelheid, we doen ook aan waterverplaatsingsraces en de boot stimuleert goed zeemanschap, inclusief het hijsen en laten vallen van de gennaker zoals je doet in een normale boot.”

69F YFGC Torbole, de vierde 69F YFGC 11 augustus 2022
© Kevin Rio / 69F media

Meer zoals dit

Vervolgens gaat de Youth Foiling Gold Cup door naar de grote finale in Barcelona. “De grote finale voor de jeugdzeilers zal een evenement van zeer hoog niveau zijn, waarbij de acht topteams worden uitgenodigd die gedurende het jaar de beste prestaties hebben geleverd. Het wordt een uitdaging op zee, je kunt golven hebben in Barcelona, ​​​​maar we hebben gezien dat de boot kan racen en zeilen in golvende omstandigheden. We gaan enkele wijzigingen aanbrengen in het raceformaat, zodat de teams die het podium halen, heel hard moeten hebben gewerkt voor hun beloning. ”

READ  Nederlandse bijen werden getraind om COVID-19-infecties op te sporen

Nu America’s Cup-teams volgend jaar interesse beginnen te tonen in de 69F-competitie, voorspelt De Luca dat het niveau in 2023 nog hoger zal gaan. “Ik denk dat de Cup-teams zien dat de Persico 69F het ideale platform is om jonge zeilers op te leiden om als een team aan een foiling monohull te werken voordat ze overstappen op de AC40 en AC75 monohulls. Het geeft ze een goed begrip van de communicatie en het teamwerk dat nodig is als je op hoge snelheden gaat foilen en racen.”

Voor de jonge zeilers die net hebben deelgenomen aan de Youth Foiling Gold Cup in Torbole, doen ze waardevolle ervaring op die hen in de komende jaren zou kunnen lanceren in een schitterende professionele racecarrière.