december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders ontvingen meer dan 10.000 asielaanvragen in Q3 – EURACTIV.com

In het derde kwartaal van 2022 zijn in Nederland ruim 10.000 aanvragen ingediend door asielzoekers, ruim 3.000 aanvragen meer dan in het voorgaande kwartaal.

In totaal zijn er tussen juli en september van dit jaar 10.605 eerste asielverzoeken ingediend Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit zijn aanvragen die zijn ingediend door mensen die vragen om als vluchteling in Nederland te worden toegelaten.

Dit aantal is met ongeveer 33% gestegen ten opzichte van het aantal ontvangen aanvragen van april tot juni.

Volgens het CBS werden de meeste aanvragen ingediend door Syrische vluchtelingen (4.605), gevolgd door Afghanen (995) en Turken (935).

Alleen al langs de route door de Westelijke Balkan werden in de eerste acht maanden van 2022 meer dan 86.000 gedetecteerde irreguliere grensoverschrijdingen, bijna drie keer meer dan in 2021. De meeste asielzoekers werden Syrisch, Afghaans en Turks.

Nederland kampt de laatste tijd met veel migratieproblematiek, waarbij veel migranten noodgedwongen buiten het Aanmeldingscentrum Ter Apel moeten slapen.

In augustus zei premier Mark Rutte tijdens een persconferentie dat hij “beschaamd” van de situatie in Ter Apel, eraan toevoegend dat de problemen “niet in een paar weken of maanden kunnen worden opgelost”.

De overheid worstelt nog steeds met het vinden van een oplossing en heeft geprobeerd om verschillende oplossingen door te voeren, zoals het binnenhalen van cruiseschepen om meer accommodaties te creëren en het bouwen van tijdelijke onderkomens.

(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com)

READ  Spanje verslaat de Nederlanders, Griekenland verslaat Italië bij het opzetten van de Euro Waterpolo-finale voor dames