January 19, 2021

Nederland pakt Europa’s Patch Covit-19 vaccin drive – Wereldnieuws

Een verpleegkundige in Nederland ontving woensdag het eerste schot van Govt-19, waarmee hij een van Europa’s laatste vaccinatieprogramma’s voor het coronavirus schopte, omdat Europese drugstoezichthouders overwogen om het tweede vaccin goed te keuren.

Sinds de eerste gevallen in december 2019 in China werden vastgesteld, zal de goedkeuring van het moderne vaccin een belangrijke stimulans zijn voor de Europese hoop op bestrijding van een ziekte die wereldwijd meer dan 85 miljoen mensen heeft getroffen en bijna 1,9 miljoen mensen heeft gedood.

Europa lanceerde zijn vaccinatiecampagne op 27 december, maar naarmate het aantal gevallen op het continent en de rest van de wereld blijft toenemen, begint het willekeurig, met stijgende infecties en vertragingen bij de levering van vaccins die waarschuwen dat de Wereldbank het wereldwijde economische herstel zou kunnen beperken tot slechts 1,6%. Jaar.

De autoriteiten vechten ook om nog twee stammen van het virus te vinden die in Zuid-Afrika en het VK worden aangetroffen, wat heeft geleid tot een toename van het aantal gevallen.

Het kreeg te maken met publieke verontwaardiging nadat de Nederlandse regering zich terugtrok in een poging het virus te verslaan en eindelijk zijn vaccinatiecampagne op woensdagochtend lanceerde.

Dusanna Elkadri, 39, die voor bejaarden zorgt in een verpleeghuis in het zuiden van het land, kreeg een tentoonstelling van het vaccin dat door Pfizer en Bioendech is ontwikkeld.

“Dit is het begin van het einde van de crisis”, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jong tijdens een korte ceremonie.

Premier Mark Rutte heeft gezegd dat het door Nederland gebruikte Pfizer / Bioentech-vaccin sneller dan verwacht erkenning heeft gekregen en dat zijn regering verwacht dat een vaccin dat is ontwikkeld door Oxford University en AstraZeneca als eerste wordt goedgekeurd, wat de flexibiliteit van de Nederlandse autoriteiten vermindert.

READ  "We zijn beneden waar we willen zijn", zegt Fucci over het aantal Govt-vaccins dat wordt toegediend.

Tot dusver is het Pfizer / Bioentech-vaccin goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), hoewel naar verwachting het vaccin van Moderna – gemakkelijk op te slaan en te vervoeren – woensdag de tweede persoon zal zijn die goedkeuring krijgt.

Het is een test van het vermogen van Brussel om Europa te verenigen onder politieke druk om het proces te versnellen.

Sommige EU-lidstaten waren gefrustreerd door het besluit van het EMA om een ​​besluit te nemen over het schot van Pfizer-Bioendech, dat achterblijft bij de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Israël en Zwitserland bij het erkennen en toedienen van de eerste vaccins.

In plaats van de goedkeuring van een snelle noodtoepassing die door het VK is afgegeven, is voorwaardelijke goedkeuring voor het in de handel brengen afgegeven door de toezichthouder, die stelt dat een gedetailleerde studie van de gegevens nodig is.

Het modernna-vaccin met twee doses wordt al geproduceerd in de Verenigde Staten en Canada, waardoor Israël deze week het eerste land buiten Noord-Amerika is dat geaccrediteerd is.

Het was 95% effectief bij het voorkomen van ziekten in klinische onderzoeken en vertoonde geen ernstige veiligheidscomplicaties.

Regeringen onder vuur

Het Chinese Sinovac Biotech Ltd heeft een Govt-19-vaccin ontwikkeld, maar Peking neemt nog steeds drastische maatregelen om een ​​nieuwe golf van de ziekte te stoppen, die in China aan 4.634 mensen het leven heeft gekost.

De Chinese autoriteiten hebben woensdag reisbeperkingen en bijeenkomsten in de provincie Hebei, de hoofdstad van Peking, verboden.

Peking heeft geprobeerd de beschrijving van waar en wanneer de epidemie begon opnieuw vorm te geven, waarbij uit onderzoek van topfunctionarissen bleek dat de epidemie op verschillende gebieden verscheen. Het heeft ook beschuldigingen ontkend dat de uitbarsting van de regering-19 in het land slecht of slecht beheerd werd.

READ  Vermindert korte ruimtevaartinspanningen nadat de Virgin Galactic-motor is uitgeschakeld en piloten veilig kunnen landen

Dinsdag zei het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie dat het “zeer teleurstellend” was dat China nog geen groep internationale experts had herkend die zich bezighouden met het onderzoeken van de oorsprong van de coronavirusroman.

De woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Suning, zei dat de twee partijen nog in gesprek waren over data en afspraken voor het bezoek. “Het is niet nodig om dit teveel uit te leggen”, zei hij.

De snelle introductie van een vaccin weerhield andere regeringen er niet van om met publieke kritiek om te gaan met de epidemie.

Hoewel Groot-Brittannië het eerste land was dat het Pfizer / Bioentech-vaccin adopteerde, is dit ondubbelzinnig door politieke tegenstanders beschuldigd sinds de regering van premier Boris Johnson deze week een nieuwe uitsluiting in het VK lanceerde.

Het Britse parlement werd woensdag in eerste instantie teruggeroepen om te stemmen over de nieuwe uitsluitingsmaatregelen.

Na de trage start van de nationale vaccinatiecampagne kreeg de Franse regering kritiek dat ze een van de meest vaccinsceptische landen ter wereld zou moeten bestrijden door de administratieve rompslomp en het besluit van president Emmanuel Macron.

Frankrijk heeft nu de productie van het Govit-19-vaccin opgevoerd en Eric Cummes, een epidemioloog in het Pitti-Sulfetrier-ziekenhuis in Parijs, vertelde PFM TV dat de derde nationale uitsluiting niet mag worden uitgesloten.

Duitsland heeft besloten de landelijke uitsluiting tot eind deze maand te verlengen en strengere controles in te voeren om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Maar minister van Financiën Olaf Scholes zei dat hij hoopte dat Europa’s grootste economie lang zou meegaan en dat hij uitkijkt naar een lagere overheidsschuld na de financiële crisis van 2008.

READ  Bangalore COVID-19 Laatste nieuws, Locking 6.0-richtlijnen, Corona-virusgevallen vandaag Nieuwsupdates