juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland neemt het in de kwartfinales van Euro 2024 op tegen underdog Turkije

Nederland neemt het in de kwartfinales van Euro 2024 op tegen underdog Turkije

Nederland en Turkije staan ​​zaterdagavond tegenover elkaar in de halve finale van Euro 2024 in het iconische Olympiastadion van Berlijn. De winnaar van de wedstrijd tussen Nederland en Turkije neemt het in de laatste vier op tegen Zwitserland of Engeland.

Voorbeschouwing Nederland versus Turkije

Ondanks een teleurstellende start van de Euro 2024-campagne heeft Nederland zich verzekerd van een plek in de kwartfinales. Na een relatief gunstig gelijkspel in de achtste finales tegen Roemenië stelde Oranje een 3-0 overwinning veilig.

Turkije daarentegen was een van de meest vermakelijke teams in het toernooi, met minstens drie doelpunten in alle vier hun wedstrijden. Ze eindigden als tweede in Groep F met overwinningen op Georgië en Tsjechië voordat ze velen verrasten door de donkere paarden Oostenrijk te verslaan in de laatste 16.

Teamnieuws Nederland versus Turkije

Nieuws over het Nederlandse elftal

De verwachting is dat Ronald Koeman zaterdag een soortgelijke opstelling zal opstellen, met Bart Verbruggen in het doel en Virgil van Dijk als centrale verdediger. Steven Bergwijn werd echter tijdens de rust gewisseld vanwege een blessure, waardoor Jeremy Frimpong of Donial Malone op de rechterflank samen konden werken met Denzel Dumfries. Vooraan wordt verwacht dat Liverpool-aanvaller Cody Kakpo, die drie doelpunten scoorde in vier Euro 2024-optredens, en Memphis Depay, vier doelpunten verwijderd van Robin van Persie's record aller tijden voor Oranje, zullen starten.

Teamnieuws uit Turkije

Turkije verwelkomt aanvoerder Hagan Kalhanoglu, maar zal vanwege schorsing twee belangrijke middenvelders, Orkun Gökçu en Ismail Yukcek, moeten missen. Bovendien blijft het onzeker of Merih Demiral te maken krijgt met sancties van de UEFA vanwege zijn controversiële vieringen, dus zal Samet Akaydin achteraan invallen.

READ  Nederlandse coach Van Gaal zou terug kunnen keren van COVID voor wedstrijd Denemarken

Nederland versus Turkije Voorspelde XI

Nederland voorspelde XI:

de brug; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders; Malone, Simons, Kakpo; Tbe

Turkije voorspelde XI:

kunok; Multur, Demiral, Bardaki, Kadioglu; Ayhan, Yokuzlu; Yildiz, Calhanoglu, Yilmaz; lacht

Hoe kun je Nederland versus Turkije live bekijken in India?

Sony Sports Network bezit de uitzendrechten voor UEFA Euro 2024 in India en het Indiase subcontinent, waaronder Sony Sports Ten 2 SD & HD in het Engels, Sony Sports Ten 3 SD & HD in het Hindi, Sony Sports Ten 4 SD & HD in Tamil & Telugu en Sony Sports Den 5 SD & HD Bengaals en Malayalam. Alle UEFA Euro 2024-wedstrijden worden live gestreamd op de SonyLIV-app en -website.

Redacteuren kiezen