January 16, 2021

Nederland meldde in 2019 een geval van ‘varkensgriep’


Gepresenteerd door News Desk @ Pactiman63

Nederland heeft een geval van het Mexicaanse griep A (H1N1) v-virus gemeld, dat plaatsvond in september 2019, Volgens het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Image / Scott Boyer, US Department of Agriculture

De infectie werd op 25 september 2019 vastgesteld bij een 43-jarige mannelijke boer die een griepachtige ziekte ontwikkelde.

Er werden monsters genomen van boeren, een ander wees op de boerderij en wees op varkens op de boerderij. Influenza A-virussen werden gedetecteerd in monsters van boeren en varkens.

Explosieve nieuwsinterviews: de top 10 podcasts van 2020

Antigene en genetische virussen verwijzen naar influenza A (H1N1) varkensinfluenzavirussen zoals Euraziatische aviaire. De volledige genetische sequentie van virussen van de boer en het monster dat bij de varkens werd verzameld, was bijna identiek. Alle segmenten waren verwijderd van seizoensgebonden menselijke griepvirussen.

De boer ging naar zijn huisarts en genas niet na een behandeling voor longontsteking. De boer heeft geen recente reisgeschiedenis, heeft geen beurzen bezocht en heeft voor zijn ziekte geen nieuwe dieren gekocht. De twee contacten van de landarbeider hadden vóór de ziekte van de boer een griepachtige ziekte, maar ze werden niet bemonsterd.

READ  BAE Systems ontvangt een contract van M 500 miljoen voor de levering van een nieuwe toren aan CV90's in Nederland