January 24, 2021

Nederland behoort tot de top 10 van gelukkigste landen ter wereld

Nederland zakte lichtjes terug in het World Happiness Report 2020, maar wist weer de top 10 te veroveren en versloeg landen als Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

World Happiness Report 2020

Het World Happiness Report is gebaseerd op hoe gelukkig hun burgers zijn in 156 landen over de hele wereld. Verwijst naar de achtste editie van het 2020-rapport en heeft als thema “Environments for Happiness”. Het onderzoekt de gegevens voor 2017, 2018 en 2019 om een ​​solide ranking te combineren.

De ranglijsten zijn samengesteld met behulp van gegevens uit de Caleb World Poll, waarin respondenten wordt gevraagd hun eigen levensgeluk in te schatten van één tot tien. Aan de hand van de onderzoeksresultaten laat de ranglijst ook een geschat aantal van zes verschillende factoren zien: Impact Happiness:

 • BBP per hoofd van de bevolking
 • Levensverwachting
 • Vrijgevigheid
 • Maatschappelijke hulp
 • Vrijheid
 • Corruptie

Alle landen die bij de ranglijst betrokken zijn, worden vervolgens vergeleken met de criteria van het denkbeeldige land Dystopia, dat de minst gelukkige bevolking ter wereld heeft.

Nederland is het zesde gelukkigste land

Helaas zakte Nederland van de vijfde naar de zesde plaats in de ranglijst van 2020, en het rapport meldde een kleine daling in het algehele geluk van de Nederlanders. Interessant is dat in dit rapport een significant verschil wordt opgemerkt tussen het geluk van mensen die in Nederlandse steden wonen en die van mensen op het platteland: mensen die op het platteland wonen, zijn gelukkiger.

Nederland presteerde beter dan de meeste van de waargenomen factoren en bereikte de top 10 in termen van levensverwachting en de top 15 in bbp per hoofd van de bevolking, sociale steun, vrijgevigheid en corruptie.

READ  Het aantal gevallen neemt toe in Thailand, een buitenwijk aan de kust van Sydney

Top 10 gelukkige landen

Volgens het rapport van 2020 zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld:

 1. Finland
 2. Denemarken
 3. Zwitserland
 4. IJsland
 5. Noorwegen
 6. Nederland
 7. Zweden
 8. Nieuw-Zeeland
 9. Oostenrijk
 10. Luxemburg

Zimbabwe, Zuid-Soedan en Afghanistan staan ​​bovenaan de lijst. Om het volledige rapport te lezen, klik hier Hier.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.