juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MTM Engineering verkoopt meerderheidsbelang van €30 miljoen aan Nederlandse firma Waterland

MTM Engineering verkoopt meerderheidsbelang van €30 miljoen aan Nederlandse firma Waterland

Het snelgroeiende familiebedrijf MTM Engineering heeft een aanzienlijke nieuwe investering binnengehaald van het Nederlandse private equity-bedrijf Waterland in een deal ter waarde van € 30 miljoen.

De in Meath gevestigde datacenterkabelexperts hebben geen financiële details bekendgemaakt voor de deal waarbij het een meerderheidsbelang verkoopt in het 25-jarige bedrijf dat een marktleidende positie heeft opgebouwd op het gebied van kant-en-klare kabelinstallatie- en terminatiediensten, met name in de bloeiende datacentermarkt.

De deal met Waterland, die afgelopen dinsdagavond werd ondertekend en de volgende dag aan het MTM-personeel werd onthuld, maakt deel uit van een ambitieuze Europese groeistrategie voor MTM, waarmee het zijn dienstenaanbod aan bestaande klanten zal uitbreiden.

Managing director Brendan Mee zei dat het al op zoek was naar acquisities om zijn positie op de Europese markt te versterken.

“We zijn van plan om te groeien in Europa en daarbuiten. Momenteel bevindt 75 procent van onze omzet zich buiten Ierland, maar we willen dat laten groeien en de schaal van het bedrijf vergroten”, aldus Mee.

“Overnames zullen hier een groot deel van uitmaken en er zijn een paar bedrijven waarmee we actief in gesprek zijn. We zullen in de nabije toekomst zeker acquisities doen.

Mee zei dat de ervaring van Waterland met dit soort overnames een belangrijke reden was om de deal te sluiten.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Slane, Co. Meath, heeft momenteel meer dan 400 mensen in dienst en heeft grootschalige industriële en hernieuwbare projecten voltooid in Ierland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Zweden, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk en VK.

READ  Summer reads: onze favoriete boeken voor dat vakantiegevoel

In 2021 had het een totale omzet van meer dan € 40 miljoen, wat een stijging is van slechts € 800.000 in 2012, en dit jaar is het bedrijf bezig met het aanvragen van een bouwvergunning om de capaciteit van het hoofdkantoor uit te breiden om de toekomstige groei van de bedrijf.

“Het hele team was oprecht blij toen we het hen vertelden. Het is echt een weerspiegeling van al het werk dat we als team de afgelopen 25 jaar allemaal samen hebben gedaan, te beginnen met mijn ouders. Het is een mijlpaal voor het bedrijf.”