november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moord op Udaipur: Nederlands parlementslid, dat Nupur Sharma steunde te midden van hijab-commentaar, vraagt ​​India ’te stoppen met tolerant te zijn ten opzichte van intolerantie’ | India Nieuws

Nieuw-Delhi: Geert Wilders, het Nederlandse parlementslid dat de verdreven leider van de Bharatiya Janata Party (BJP) Nupur Sharma steunde vanwege haar opmerkingen over de profeet Mohammed, reageerde op dinsdag (28 juni 2022) op de moord op Udaipur en vroeg India om “op te houden met tolerant te zijn ten opzichte van intolerantie”. Nadat twee mannen met een hakmes kleermaker Kanhaiya Lal in het Dhan Mandi-gebied van de stad Udaipur hadden vermoord en video’s online hadden geplaatst waarin ze zeiden dat ze een belediging van de islam wreken, zei Wilders dat de hindoes veilig zouden moeten zijn in India, omdat het “hun land” en “hun land” is. vaderland”.

“Alsjeblieft India als vriend, ik zeg je: stop met tolerant te zijn jegens de intoleranten. Verdedig het hindoeïsme tegen de extremisten, terroristen en jihadisten. Sussen de islam niet, want het zal je duur komen te staan. Hindoes verdienen leiders die hen voor de volle 100 jaar beschermen. .%’, tweette hij.

“Hindoes zouden veilig moeten zijn in India. Het is hun land, hun thuisland, het is van hen! India is geen islamitische natie”, zei Wilders, een extreemrechtse leider uit Nederland.

Moord op kleermakers in Udaipur: ASI geschorst wegens nalatigheid

Een assistent-subinspecteur (ASI) van het politiebureau van Dhan Mandi in Udaipur is dinsdag geschorst wegens nalatigheid na de moord op een kleermaker aldaar. Extra directeur-generaal van politie (Law and Order) Hawa Singh Ghumaria zei dat op 11 juni een FIR tegen Kanhaiya Lal was geregistreerd voor het delen van een controversieel bericht op sociale media en dat hij werd gearresteerd.

READ  Ontdek Nederlandse nieuwe manieren om Covit-19-frustraties te verdrijven

Op 15 juni, terwijl hij op borgtocht was, vertelde hij de politie dat hij dreigementen ontving. De lokale SHO riep hem, de klager en enkele mensen uit beide gemeenschappen naar het politiebureau en regelde de zaak, zei hij.

Na de moord is ASI Bhanwar Lal gepost op het politiebureau van Dhan Mandi geschorst wegens nalatigheid op dat moment, zei inspecteur-generaal van de politie, Udaipur, Hinglaj Dan.

Er wordt beweerd dat de ASI geen gehoor heeft gegeven aan de bezorgdheid van Kanhaiya Lal over de dreigementen die hij ontving, zei hij. De ADG zei dat ook degenen die waren gekomen om te bemiddelen, worden verhoord.

Nupur Sharma commentaar rij: Avondklok opgelegd in Udaipur, verbodsbevelen in heel Rajasthan

Verbodsbevelen die mensen verbieden samen te komen, zijn in Rajasthan een maand lang opgeschort en mobiele internetdiensten voor de komende 24 uur opgeschort. Om 20.00 uur werd de avondklok ingesteld tot nader order in zeven politiebureaus in de stad Udaipur.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Unie stuurde een team van het National Investigation Agency (NIA) naar Udaipur en de politie van Rajasthan kondigde ook een speciaal onderzoeksteam (SIT) aan kort na de arrestatie van de twee mannen, geïdentificeerd als Riaz Akhtari en Ghouse Mohammad.

In een videoclip verklaarde Akhtari dat ze de man hadden “onthoofd” en bedreigde vervolgens premier Narendra Modi, zeggende dat hun mes hem ook zal pakken. Indirect verwezen de aanvallers ook naar Nupur Sharma, de BJP-woordvoerster die uit de partij is geschorst vanwege opmerkingen over de profeet Mohammed tijdens een tv-debat.

READ  De winst van de Nederlands-Bangla Bank steeg in het derde kwartaal met 31%

Udaipur-nieuws: Ashok Gehlot roept op tot kalmte na moord op Kanhaiya Lal

Na de moord op Kanhaiya Lal heeft de hoofdminister van Rajasthan, Ashok Gehlot, opgeroepen tot kalmte en mensen gevraagd de video’s niet te delen.

“De schuldigen zullen niet worden gespaard. Het hele politieteam werkt er met volledige alertheid aan. Ik kan me de woede voorstellen die er is onder de mensen vanwege de moord. We ondernemen dienovereenkomstig actie”, zei hij tegen verslaggevers in Jodhpur.

Gehlot zei dat er gemeenschappelijke spanningen zijn in het land en dat de premier de mensen moet toespreken. Hij zei dat zowel hindoes als moslims zich zorgen maken.

“Het heeft meer impact als de premier spreekt. Ik vind dat de premier het land bij deze gelegenheid moet toespreken en een oproep moet doen dat we geweld tot elke prijs niet tolereren. Wat is het probleem om dat te zeggen?” hij zei.

(Met input van het bureau)