juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Man gedood tijdens Dutch Highland Games-evenement was een 65-jarige local

Man gedood tijdens Dutch Highland Games-evenement was een 65-jarige local

Een Highland Games-evenement in Canada. Foto: Depositphotos.com

De persoon die afgelopen weekend is omgekomen door een metalen bal tijdens een Highland Games-evenement op het landgoed van kasteel Geldrop, was een 65-jarige inwoner, heeft het AD bevestigd.

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident, dat zondagmiddag plaatsvond. De man kwam om het leven toen hij op het hoofd werd geslagen tijdens het kogelslingeren, waarbij een zware metalen bal aan een stok wordt gegooid – in dit geval een van 7,5 kilo.

Volgens het AD bevond de man zich in de bloementuin achter een heg toen hij werd geraakt.

Het doel van het evenement is om de bal zo ver mogelijk te gooien en de deelnemer staat in een beschermende kooi. In dit geval lijkt de bal over de top te zijn gegaan, aldus het AD.

Highland Games is een Schotse traditie die zich buiten het thuisland heeft verspreid en nu door enkele tientallen mensen in Nederland wordt beoefend. Het volgende evenement staat gepland voor 21 augustus in Zeeland, maar het kogelslingeren maakt geen deel uit van de competitie.

‘Het is te riskant voor het publiek’, zegt organisator Peter Traas tegen het AD.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

READ  Emma Heesters, een Nederlandse zangeres, zingt Pasoori, een populair Pakistaans lied

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.