juni 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Louis van Gaal zegt dat Nederlanders de protesten van Duitsland op het WK niet zullen kopiëren | Nederland

Louis van Gaal heeft de uitdagende houding van Duitsland tegen de FIFA in twijfel getrokken door te stellen dat Nederland niet het “risico” zal nemen om hetzelfde te doen omdat ze in Qatar 2022 wereldkampioen worden.

Voordat De 2-1 nederlaag van Duitsland tegen Japan op woensdag stond het team in de rij voor een foto met hun handen voor hun mond om aan te geven dat ze niet het zwijgen zouden worden opgelegd, en zes spelers, waaronder de aanvoerder, Manuel Neuer, droegen laarzen met regenboogkleuren aan de voorkant. Dit volgde FIFA instrueert zeven Europese landenwaaronder Duitsland, dat hun aanvoerders de OneLove-armband, die staat voor tolerantie, diversiteit en LGBTQ+-rechten, niet mogen dragen.

Na de schoknederlaag Duitsland kreeg kritiek dat hun protest een gebrek aan focus had veroorzaakt. Van Gaal werd hierover ondervraagd. “Dat is de vraag,” zei hij. “Ik wil dat risico niet lopen – we zijn hier om wereldkampioen te worden… We hebben alle politieke kwesties volledig stopgezet.” [last] Donderdag toen we de migranten uitnodigden en we hebben dit doel. We zullen dat niet laten bezoedelen door de acties van de FIFA of een andere organisatie.”

Snelgids

Qatar: voorbij het voetbal

Show

Dit is een WK als geen ander. De afgelopen 12 jaar heeft The Guardian verslag gedaan van de problemen rond Qatar 2022, van corruptie en mensenrechtenschendingen tot de behandeling van migrerende werknemers en discriminerende wetten. Het beste van onze journalistiek is verzameld op onze dedicated Qatar: voorbij het voetbal startpagina voor diegenen die dieper willen ingaan op de problemen buiten het veld.

Guardian-rapportage gaat veel verder dan wat er op het veld gebeurt. Steun onze onderzoeksjournalistiek vandaag.

Bedankt voor je feedback.

De Belg Eden Hazard herhaalde Van Gaal. “Het gebaar van Duitsland? Ze zouden het beter hebben gedaan als ze het niet hadden gedaan en hadden geprobeerd te winnen”, vertelde de aanvaller RMC Sport. “We zijn hier om te voetballen, ik ben hier niet om een ​​politieke boodschap over te brengen.”

Van Gaal werd voorgehouden dat de thuisblijvers het WK anders beleefden omdat de mensenrechtenkwesties in Qatar in de schijnwerpers bleven staan. “Dat heeft te maken met het milieu in de Nederland”, aldus de 71-jarige. “Een andere omgeving dan wat we hier zien.

“Alles is uitstekend geregeld. Geen enkele kritiek. Misschien gaat het allemaal om mensenrechten [at home] en misschien terecht maar ook misschien niet terecht. Ik denk dat ik daar voldoende op heb gereageerd.”

De spelers van Duitsland bedekten hun mond voor hun teamfoto voor hun wedstrijd met Japan
De spelers van Duitsland bedekten hun mond voor hun teamfoto voor hun wedstrijd met Japan, die eindigde in een 2-1 nederlaag. Foto: Florencia Tan juni/SPP/Shutterstock

Cody Gakpo scoorde de tweede plaats van Nederland in hun opening 2-0 winst tegen Senegal, het vierde doelpunt van de 23-jarige in zijn 10 wedstrijden. Van Gaal gelooft dat de aanvaller van PSV een doorbraak kan worden op het WK. “Hij is een speler met veel talent en mogelijkheden”, aldus de coach.

“Hij is jong en is een speler die nog in ontwikkeling is en veel ruimte heeft voor verbetering en een persoonlijkheid heeft die alles zal doen wat nodig is. Of hij hierin een ster zal worden Wereldbekerik weet het niet, maar het is mogelijk.”

Nederland neemt het vrijdag op tegen Ecuador. Memphis Depay, die last had van een hamstring, is in ieder geval fit voor een helft na een half uur spelen tegen Senegal. Van Gaal gaf toe dat het selecteren van hem in de selectie in strijd was met zijn gebruikelijke code met betrekking tot spelers die niet helemaal fit zijn.

“Dit is een speler die heel bijzonder is [so] Ik heb mijn principes aan de kant geschoven omdat ik geloof dat hij ongelooflijk belangrijk voor ons is’, zei Van Gaal. “Ik heb dit aan de spelers uitgelegd. Ik doe dit allemaal voor Memphis en de spelers begrijpen dit. Hij speelde 30 minuten en worstelt echt niet al te veel met het probleem, dus we gaan door naar de volgende stap, dat is 45 minuten.

READ  Alle nieuwe Nederlandse ID-kaarten met vingerafdrukken en QR-codes