Zakelijk

Delicatessenzaak 'Of Je Worst Lust' open


KIJKDUIN - “Of je worst lust?” Van een snedige uitspraak in het voorbijgaan werd deze kreet de vaandeldrager van de delicatessenzaak van Nicolette Brok. De Brabantse kwam enkele jaren geleden in deze regio terecht en besloot te onderzoeken waar haar kansen op de lokale food- en horecamarkt lagen. Dat bleek bij de worst te zijn – of liever, de delicatessenworst.


In mei van dit jaar werd de nieuwste Ofjeworstlustwinkel in Kijkduin geopend, geheel in dezelfde opzet als de reeds bestaande winkel aan de Voldersgracht in Delft. “Een winkel met handgemaakte, speciaal geprepareerde en volgens oude tradities bereide worsten uit landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Heerlijk gekruid, in meer dan vijftig verschillende smaken”, vertelt Nicolette. “Daarnaast verkopen we mooie wijnen maar ook gevulde tasjes voor uw dag of avond op het strand, gekoelde frisdrank/wijnen, Spaanse chips, oliën uit Italië en heerlijk belegde broodjes.

Schrik
De schrik zat er goed in bij Nicolette toen onlangs een auto door de pui reed. Volgens haar hadden mensen hun auto neergezet op het parkeerterrein toen de wagen opeens begon te rijden. De auto reed over de voet van een vrouw heen die net wilde instappen. De auto belandde recht in de winkelpui van ‘Of je worst lust’. De onfortuinlijke vrouw hield er slechts enkele blauwe plekken aan over, maar de pui lag volledig in puin.

Vooraad
Uit veiligheidsoverwegingen heeft Nicolette alle vooraad worst afgeschreven. “Tja, dat is natuurlijk zonde, maar het risico dat een klant zich ‘stukbijt’ op verdwaalde glassplinters wilden we absoluut uitsluiten.” Nadat vrijdag de pui vervangen en van nieuw glas voorzien was, kon zaterdag de pakkende vraag weer gesteld worden...
Warmolt Houwing en zijn team, bestaande uit Lisa en Anna, staan weer volledig klaar in de delicatessenzaak aan het Deltaplein 408.

Of je Worst Lust is van dindag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Kijk op www.ofjeworstlust.nu of de Facebookpagina.

DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA