Zakelijk

'Gezeur over mini-terras tearoom'


WALDECK - Hetty Vrolijk meldde zich niet bij het UWV, maar trok de ondernemersschoenen aan. De 50-plusser kocht van haar laatste spaarcentjes een vervallen bloemenkiosk aan het Alphons Diepenbrockhof en toverde deze op creatieve wijze om tot een gezellige tearoom; Tasty Dreams. Bij de aanvraag van een vergunning voor een klein terras aan de achterkant van de kiosk, wordt Vrolijk echter van het kastje naar de muur gestuurd.


Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos staat achter de kleine ondernemer: 'Hetty heeft van een vervallen puist, met weinig middelen, een fantastische en gezellige tearoom neergezet, met een echte buurtfunctie. Hoewel haar inkomen net boven het minimumloon ligt, blijft ze buffelen. Een beetje meer medewering vanuit het stadhuis, waar aanvragen niet te vinden zijn, doorwijzingen scheer en inslag zijn en meldingen steeds komen te vervallen, had op zijn plaats geweest. Niets is minder waar; over de aanvraag van een mini-terras wordt de hele bureaucratische molen weer van stal gehaald".

Groep de Mos wil dat er op het stadhuis een einde wordt gemaakt aan de 'van het kastje naar de muur sturen' mentaliteit van ambtenaren. "Toen de tearoom nog een bloemenkiosk was, heeft er op de plek waar nu een gezellig mini-terrasje staat, jarenlang een wanstaltige oude aanhangwagen gestaan. Wat is nu het probleem om Hetty te helpen om iets meer omzet te genereren?", aldus De Mos die vragen over de kwestie stelt in de Haagse gemeenteraad.


TIP DE REDACTIE