Sport

S.V. Loosduinen wint de tweede periodetitel in 4D

S.V. Loosduinen werd afgelopen zaterdag winnaar van de tweede periode door een forse overwinning op sv Houtwijk. De formatie van trainer Richard Douw, die komend seizoen bij sv Houtwijk de scepter zwaait, was met 1-6 duidelijke de sterkste partij op het veld in deze inhaalwedstrijd in het stadsdeel Loosduinen. Door deze winst gaan de Blauwwitten weer samen met buurman GDA aan de leiding gaan in de vierde klasse D. Beide elftallen hebben na 17 van de 26 wedstrijden, 40 punten. Met nog wel een beter saldo voor GDA, 57 tegen 41. Dat verschil had na zaterdagmiddag nog kleiner kunnen zijn als de Loosduiners wat effectiever met de kansen waren omgesprongen. Dit tot ongenoegen van trainer Richard Douw.

sv Houtwijk had maar twaalf spelers op het wedstrijdformulier staan tegen het sterke sv Loosduinen. De intenties van de bezoekers waren duidelijk. Al in de achtste minuut openden de bezoekers de score. Kadir Narssen schoot de bal achter sv Houtwijk-doelman Mitchell Kessels. De thuisploeg kreeg ook enkele mogelijkheden op een treffer, maar keek bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Na de 0-2 van Sam van Poorten zorgde Narsen voor de 0-3 ruststand.
In de tweede helft was het al snel weer raak voor S.V. Loosduinen. Met zijn eerste treffer in deze competitie bepaalde Melchior van de Kooi de stand op 0-4. Kansen voldoende voor de bezoekers en Kadir Narsen maakte er 0-5 van. De eretreffer van sv Houtwijk kwam vlak voor tijd op naam van Amaan Habid. Maar formatie van Richard Douw had toch het laatste woord. Melchior van de Kooi voltooide het dozijn treffers van sv Loosduinen: 1-6.

De goed leidende scheidsrechter David van Dis uit Delft floot bij deze stand voor het einde. Alleen invaller Damian vander Horst noteerde hij in de slotfase in zijn boekje in een sportief verlopen wedstrijd, die ruim 250 toeschouwers trok en dat in de vierde klasse.

A.s. zaterdag komt PGS/Vogel op bezoek op Sportpark Madestein bij de Blauwwitten. De uitwedstrijd werd nipt met 1-0 verloren door de Blauwwitten. De enige nederlaag tot nog toe in de competitie dit seizoen. Buurman GDA gaat op bezoek bij RVC/ Celeritas. Mogelijk is dan ook bekend of BMT al dan niet de competitie mag afmaken van de KNVB of zich zelf terugtrekt. Gevolgen heeft dit in ieder geval niet voor de periodetitel van het elftal van Richard Douw, een elftal dat feestend het veld verliet, maar dan nog wel in de competitiestand, die misschien op de schop gaat! Meer nieuws op www.svloosduinen.nl

Tekst en foto: Dick HartmanDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA