Sport

S.V. Loosduinen wint bekerderby


LOOSDUINEN - Na de 1-3 winst in Schiedam tegen derdeklasser HBSS stond vorige week dinsdag in de avond de tweede bekerronde op het programma. Op het nieuwe kunstgrasveld was buurman S.V. Madestein verslagen.


In het elftal van de Blauwwitten wat wijzigen ten op zichtte van afgelopen zaterdag. Zo stond Pieter Blanken weer in het doel en waren er ook basisplaatsen voor Bernardo Bor, nu samen met Jean-Paul Alleblas centraal achterin, Theo van der Hoeven en ook weer voor de jeugdige Jessy Smit. Op de bank begonnen ditmaal Dave Lamens, Damian van der Horst en Bas Wesseling. Sam van Poorten en Christiaan Verbree speelden in het tweede elftal. Rami Abdelrazak is nog te geblesseerd om te kunnen spelen. 


Het werd een rommelige en geen beste wedstrijd voor de Loosduiners, die toch nog ruim wonnen met 5-1. Al in de 9e minuut opende Jeroen Rampaart de score Net als afgelopen zaterdag schoot hij fraai binnen en liet doelman Serbony kansloos. S.V. Madestein stelde hier in de beginfase weinig tegenover. In de 17e minuut wees de goed leidende scheidsrechter Van Paassen uit Den Hoorn voor de eerste maal deze avond naar de elfmeterstip. Richard Nieuwdorp ging neer in het zestienmetergebied. Kreeg hij hiervoor zaterdag nog een gele kaart, nu mocht Theo van der Hoeven vanaf elfmeter uithalen voor de 2-0. In de 20e minuut schoot aanvoerder Kevin Baptiste van ver, al dan niet via Darrelson Clementia, de 3-0 binnen. Tom Vrieling, na een goede actie van Desley Rodenburg, en Richard Nieuwdorp waren nadien dichtbij een treffer, maar het was weer Theo van der Hoeven die scoorde. Weer ging Richard Nieuwdorp neer in het strafschop en weer wees de leidsman naar de stip. Dit tot groot ongenoegen van S.V. Madestein, want opnieuw liet Van der Hoeven de doelman kansloos. Met een 4-0 voorsprong werd aan de thee begonnen op deze warme zomeravond. 


Na de thee was Richard Nieuwdorp in de kleedkamer achter gebleven en was Dave Lamens in de ploeg gekomen. Bernardo Bor schoof door naar de voorhoede. Wijzigingen die het spel niet echt ten goede kwamen. S.V. Loosduinen bleef slordig spelen en S.V. Madestein kreeg kansen om terug te komen in de wedstrijd. Doelman Pieter Blanken voorkwam dit een aantal malen. Tot de 69e minuut ook S.V. Madestein een strafschop kreeg toegewezen, die werd benut door Marciano Giske. Met jongeling Damian van der Horst en debutant Bas Wesseling in het veld waren de Loosduiners in de slotfase wel weer dichtbij meer treffers. Zo schoot Tom Vrieling, na een actie van Bas Wesseling, te zacht in en wist ook Jeroen Rampaart het net, net niet voor de tweede maal te vinden. Dit lukte wel Kevin Baptiste. Hi zette in de slotfase de 5-1, met een hard schot, op het scorebord. Na precies 90 minuten vond de leidsman het genoeg en floot hij voor de laatste maal.


Door deze overwinning gaan de Loosduiners nu samen met het Vlaardingse DVO’32 aan de leiding in groep 2, poule 11 van het bekertoernooi. Vierdeklasser DVO’32 won vorige week thuis met 2-1 van HBSS en heeft na de eerdere 7-0 winst S.V. Madestein een iets beter doelsaldo dan de Loosduiners. De beslissende derde bekerwedstrijd tegen DVO’32 is gisteren gespeeld op Sportpark Madestein. De Blauwwitten moesten dan wel winnen om door te kunnen gaan de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. Komende zaterdag start de competitie voor de Blauwwitten. Om 14.30 uur wordt dan thuis gespeeld tegen SEV uit Leidschendam. DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA