Sport

Prima seizoensstart voor Die Haghe


LOOSDUINEN - Met een uitstekende overwinning van 3-0 op GDA is Die Haghe het seizoen 2016/17 in de Derde Klasse prima begonnen. Die Haghe startte met maar liefst 4 debutanten, waaronder Arnout Ooijevaar, die vorig seizoen nog voor GDA uitkwam. Daarnaast was Mitchell de Bas terug op het oude nest, maar ook hij heeft een GDA (zondag) verleden. GDA heeft zich ook behoorlijk versterkt en de laatste week voor de competitie kwamen daar nog eens 2 spelers van Haaglandia bij. Dus al met al was het spannend hoe beide teams gingen presteren in deze eerste derby.


Hoewel GDA het 1e kwartier het meeste balbezit had kreeg Die Haghe via Laurens Wittmaekers en Peter de Kleer de beste kansen. Na 15 minuten zette Die Haghe de we3dstrijd meer naar haar hand en dat resulteerde in de 19e minuut in een 1-0 voorsprong door Peter de Kleer die een mooie aanval over rechts via Jamie van Velthoven en Nick v.d Reijden prima afrondde. GDA knokte zich terug en liet in de 24e minuut via nieuwkomer Francesco Fens de kans op 1-1 liggen. Het bleek achteraf de enige kans van GDA in dit duel. In de 42e minuut viel eigenlijk al de beslissing. Een prachtige lange bal van Alvin van Reeuwijk werd op waarde ingeschat door Nick v.d. Reijden die keurig met de binnenkant van zijn linkervoet de 2-0 op het scorebord bracht.


De tweede helft werd een kopie van de 1e helft. Beide teams probeerden verzorgd voetbal op de mat te leggen, waarbij GDA wat meer risico moest nemen. Verdedigend gaf Die Haghe echter niets weg en het kreeg zelf steeds meer ruimte om er snel uit te komen. Maar ook Die Haghe bleef verzorgd voetballen en wilde geen goal forceren. Die viel toch wel een keer en wat was natuurlijk Arnout Ooijevaar die definitief het vonnis velde over zijn oude club. Met een prachtige klassieke kopstoot liet hij de goede keeper va Maren van GDA kansloos. (zie foto)


Zo won Die Haghe verdiend met 3-0 en gaat zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Verburch uit Poeldijk.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA