Sport

Net niet volle buit voor Achillesteams


VRUCHTENBUURT - Achilles 1 liet in de eerste thuiswedstrijd tegen IJsselvogels een punt liggen (15-15). Achilles 2 boekte op de reserves van IJsselvogels een dikverdiende overwinning (19-8). Achilles A1 gaf De Meervogels A1 het nakijken (22-16).


Achilles 1
Achilles 1 kende een goede start, maar verloor na een 5-2 voorsprong grip op de wedstrijd. Met een kleine achterstand gingen de Achillianen de rust in (7-8). “In de rust spraken we af dat we met meer energie zouden spelen en strakker gingen verdedigen. Ook de afronding moest beter,” vertelt Achillescoach Robèr Pronk na afloop van de wedstrijd. Pronk zag zijn ploeg in de tweede helft wel het initiatief, maar niet de gewenste twee punten voorsprong nemen. “Met een aantal wissels hebben we nog geprobeerd om een gat te forceren, maar dat mocht niet baten,” vervolgt Pronk. “Door een slordigheid van onze kant kon IJsselvogels ook nog de gelijkmaker scoren, waardoor deze puntendeling voelt als een verlies. Volgende week in Haarlem tegen Rapid zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen om de volle buit mee te nemen”.


Achilles 2

Achilles 2 kwam sterk uit de startblokken tegen het jonge IJsselvogels 2. De ploeg van Frank Baars zette de reserves uit Moordrecht dusdanig onder druk dat de IJsselvogels terugvielen op achterverdedigen. “Daar hadden we moeite mee,” legt coach Frank Baars uit. “De aanvallen liepen niet soepel meer en het tempo lag te laag.” Verdedigend stond Achilles 2 echter goed en hadden de IJsselvogels moeite om daar een bres in te slaan. Zo kwam alsnog een ruime eindstand van 19-8 in Haags voordeel op het scorebord.


Achilles A1

Achilles A1 zette de goede lijn die in de eerste wedstrijd werd ingezet door in de eerste thuiswedstrijd. Met naast Ferry van Kester en Arjen van Nieuwenhuijzen ook Malou Abbas als waardevolle toevoeging op de bank om de technische staf te completeren, werd eenvoudig gewonnen van het Zoetermeerse Meervogels A1. “Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar de punten zijn weer binnen,” zag coach Arjen van Nieuwenhuijzen die ook zag dat zijn ploeg moeite had met arbitrage: elk fysiek contact werd gevolgd door een strafworp, wat opmerkelijk was. Zonder dat het duel hoogstaand werd, liepen de jonge Achillianen via een 14-7 ruststand uit naar een 19-10 voorsprong, waarna Achilles de touwtjes lieten vieren en De Meervogels lieten terugkomen tot 19-16. In de laatste zes minuten werd het tempo opgevoerd en kon een 22-16 overwinning voor Achilles A1 genoteerd worden. Coach Van Nieuwenhuijzen ziet dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor zijn ploeg: “Het was niet hoogstaand wat we lieten zien en het niveau zal constanter moeten worden. Tegenstanders als vandaag moet je eraf schieten en je moet de wil hebben om dat te doen. Dat is een stap die nog gemaakt moet worden.”