Sport

Futura wint en promoveert naar de overgangsklasse

Het gebeurt niet vaak dat een korfbalclub twee maal achtereen promoveert. Nou, Erwin Disselköter deed het met Futura. Na het kampioenschap in 2017 waar Futura naar de eerste klasse promoveerde, flikte zij het afgelopen zaterdag opnieuw. In Leiden was KZ Danaïden niet bij machte de doelpuntenmachine te stoppen; het werd 17-29 voor de Superhagenezen.

Na de teleurstellende, met 16-17 verloren gegane wedstrijd, vorige maand thuis in Zuidhaghe tegen Excelsior, waren de Futura Fighters opnieuw massaal naar Futura gekomen voor de support.
Al na 3 minuten was het 0-3 voor Futura. daar kon hekkensluiter Danaïden weinig tegenover stellen.


Ook in de tweede helft een bliksemstart. Susan Bosdijk en Els Buitendijk brachten in de 3e minuut de stand op 8-17. Daarna toch wat verslapping en enkele tegentreffers. Bij 11-17 vond Erwin het tijd voor een time-out. Scheidsrechter te Riele floot een prima wedstrijd .
Twee minuten voor tijd was het Elmo Noorlander die Maarten van Dijk verving. Maarten heeft – na jarenlang wachten – in Zweden een baan als piloot bij West Atlantic bemachtigd.
In de slotminuut bracht Jelle van Osnabrugge de eindstand op 17-29, een duidelijke zaak! Cyril van Es was met 7 korven topscorer.


Met zes Haagse verenigingen wordt het druk in die overgangsklasse! Het lukte Achilles (goed gestart maar laatste weken slecht bezig), KVS en HKV-Ons Eibernest niet om te promoveren uit de overgangsklasse. Die Haghe degradeerde uit de hoofdklasse en VEO en dus ook Futura promoveren vanuit de eerste klasse.


Eerst naar het veld. Voor die Dubbel. Ook daarin staat Futura immers bovenaan met 14 uit 7 na de afgetekende 20-27 overwinning bij Tjoba in Zeeland.
Op 31 maart, aanvang 16.00 uur, is het in Sportpark de Bongerd in Barendrecht: Vitesse – Futura.