Sport

Futura op de drempel van de overgangsklasse

Komende zaterdag moet het gebeuren voor Futura. Dan kan Futura bij winst promoveren naar de overgangsklasse korfbal.
Nadat de club in het begin van de eeuw onder trainer Eric Geijtenbeek promoveerde naar de hoofdklasse zaal, is er wisselend gepresteerd. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2016 toen Futura degradeerde naar de tweede klasse. In het seizoen 2016-2017 zorgde trainer-coach Erwin Disselköter ervoor dat Futura het verloren terrein herwon en direct weer promoveerde naar de eerste klasse. En nu is er dus alle kans dat Futura opnieuw kampioen kan worden en kan promoveren naar de overgangsklasse.


Die promotie had in de laatste wedstrijd tegen Excelsior al kunnen worden gerealiseerd, maar in februari ging Futura in eigen zaal pijnlijk onderuit tegen concurrent Excelsior uit Delft. In Sporthal Zuidhaghe was Excelsior met 16-17 de baas. Futura kon de druk niet aan. Dat betekende dat met nog een wedstrijd te gaan, de voorsprong van Futura minimaal is geworden; ONDO (Middelburg) en Excelsior volgen op 1 punt.


Alles hangt nu dus af van de laatste speelronde. Futura speelt op zaterdag 10 maart in Leiden tegen het nog puntloze KZ Danaïden. Die wedstrijd moet gewonnen kunnen worden ..... Op dezelfde avond wordt in Delft de wedstrijd Excelsior – ONDO gespeeld. Een bizar scenario! Als Futura wint dan is promotie zeker en schrijft Disselköter met Futura geschiedenis.
DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA