Sport

Futura kampioen in eigen huis

Vorige week werd er nog ongeïnspireerd en futloos 18-12 verloren bij Roda, maar afgelopen zaterdag stelde Futura orde op zaken recht door een klinkende 25-14 overwinning op het Zeeuwse Tjoba.


Trainer Erwin Disselköter was duidelijk in de voorbespreking: “Ik wil vandaag strijd zien. Aanvallend tempo en verdedigend volgen”, peperde hij zijn team in. En zo zou het gaan.

Futura ging toch wat gespannen van start, zag ook het talrijke publiek, dat het klamme weer had getrotseerd om de kampioenen toe te juichen. Tjoba kwam zelfs op 0-1, maar kon verder aanvallend niet veel uitrichten omdat Elmo Noorlander oppermachtig was in de rebound. Ruststand 8-2.

In de tweede helft kon Tjoba de kloof aanvankelijk op 6 punten houden. Futura had veel korte aanvallen zonder succes, maar na een kwartier ging Futura dan toch volledig los en denderde het over de Zeeuwen heen. Tijmen Bolhuis werkte er vijf op rij in en tien minuten later stond het 22-12.

In de slotfase tijd voor publiekswissels en Jokers. Uitblinker Elmo werd vervangen door Maarten van Dijk, die ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de kampioenschappen van Futura. Ook aanvoerder Cyril van Es verliet het veld en werd vervangen door Sven Meijs,vorig jaar september ernstig geblesseerd geraakt aan zijn knie, maar inmiddels weer spelend in Futura 2 en 3.

Trainer Erwin Disselköter kan tevreden terugkijken op twee seizoenen Futura. Het gebeurt niet vaak dat in vier competities drie kampioenschappen behaald worden. Onder zijn leiding promoveerde Futura in de zaal twee maal achtereen van de tweede klasse naar de overgangsklasse. En nu dus ook op het veld kampioen en promotie naar de overgangsklasse.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA