Sport

Die Haghe start voorbereiding uitdagende competitie

Na twee kampioenschappen op rij, een unicum in de Haagse Voetbalhistorie, is ook Eerste Klasser SV Die Haghe afgelopen week gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Dat wordt een uitdagend seizoen. In twee jaar tijd promoveerde Die Haghe van de Derde Klasse naar de Eerste Klasse, met een selectie waarin de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd.

Opvallend is dat geen enkele speler is gezwicht voor het geld of andere aanbiedingen, die heel gewoon zijn in het Haagse voetbalwereldje. Die Haghe zal daar nooit aan meedoen en des te verrassender is het dat deze selectie onder leiding van trainer Wim de Jong toch deze ontwikkeling doormaakt.

Het komend seizoen is het Die Haghe gelukt om een aantal jongere spelers aan te trekken. Mark Kippersluis komt over van Graaf Willem VAC; Tony Bergsma van HBS; Blnd Ahmed van GDA; Abdoel Yilmaz van Den Hoorn en Elyseo v.d. Graaf van DUNO. Allemaal spelers onder de 26 jaar en zo heeft trainer Wim de Jong mogelijkheden om door te selecteren.

Daarnaast heeft Die Haghe vervanging gevonden voor de hondstrouwe en deskundige verzorger Raymond Beekhuizen, die maar liefst zeventien jaar aan Die Haghe verbonden is geweest. Zijn vervanger is Khalid Said, die, naast verzorger van Die Haghe 1, ook als hersteltrainer is aangetrokken. De spelers van de selectie hebben inmiddels kennis gemaakt met de oefeningen van Khalid. Overigens blijft Raymond Beekhuizen wel behouden voor de club, want hij gaat zich bezig houden met het opzetten van videoanalyse.

Ook opvallend is dat het hogere niveau van het eerste elftal gelijke tred houdt met de ontwikkeling van Die Haghe. Alle jeugdelftallen ontwikkelen zich naar een hoger niveau en ook het meidenvoetbal maakt een zelfde ontwikkeling door. Ook daar heeft Die Haghe de afgelopen jaren behoorlijk in geïnvesteerd door het aantrekken Hans Honders als technische coördinator bij de jeugd en Raymond Wittmaekers, die het meidenvoetbal bij Die Haghe op de kaart heeft gezet.

Toernooi
Naast het “in memoriam Cees IJspelder toernooi” bij DUNO (op 16 augustus om 19.30 uur tegen Houtwijk (za) en op zaterdag 18 augustus om 14.30 uur tegen DHC) heeft Die Haghe dit jaar ook een eigen toernooi georganiseerd. Het Zwart Netwerk Notarissen toernooi met als deelnemers Vitesse Delft, Voorschoten ’97 en Velo (zo). Op 21, 22 en 25 augustus worden de wedstrijden tussen de eerste en tweede elftallen gespeeld.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA