Sport

Die Haghe aan de vooravond van uitdagend seizoen

Voor de eerste keer in de toch al lange geschiedenis van Die Haghe maakt Die Haghe 1 haar debuut in de Eerste Klasse B van het zaterdagvoetbal. Dat is werkelijk een prestatie van formaat, zeker gezien de oprukkende verenigingen die het zondagvoetbal vaarwel zeggen en overgaan naar het zaterdagvoetbal.

Maar na twee mooie kampioenschappen op rij, verdient de selectie van trainer Wim de Jong en assistent trainer Edwin Voois een plek in deze sterke Eerste Klasse, waar naast regioploegen Westlandia, Forum Sport en Honselersdijk, ook sterke teams zoals RVVH, Deltasport, Brielle, BVCB en ook twee Zeeuwse ploegen in de poule zitten.

Die Haghe heeft deze promotie vooral te danken aan een stabiele opbouw de afgelopen vijf jaar, waarbij de basis van de toen aangetrokken spelers nog steeds aanwezig is. De afgelopen jaren wist de technische staf steeds via gerichte versterkingen het team op te bouwen.
Ook voor dit seizoen wist trainer Wim de Jong een aantal spelers over te halen om naar Die Haghe te komen. Daarbij wordt niet met de geldbuidel gerammeld, want daar doet Die Haghe niet aan. Wel wordt ieder jaar weer stukje bij beetje verbeteringen voor de selectie toegevoegd, zoals een versterking van de medisch begeleiding en verbeteringen van de faciliteiten voor der spelers.

Doelstelling voor dit seizoen is helder; handhaven en een plaats in de middenmoot. Dat zal voor dit Die Haghe al een wereldprestatie zijn.
Komende zaterdag begint de competitie in de Eerste Klasse B met een uitwedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA