Politiek

Den Haag Kandidaat Europese sporthoofdstad


DEN HAAG - Samen met ACES Europe heeft de gemeente Den Haag bekend gemaakt dat de stad kandidaat is voor European Capital of Sport 2021. Tijdens een persconferentie sprak Rabin Baldewsingh, wethouder Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport van Den Haag de officiële kandidaatstelling uit. 


Als Den Haag de titel binnenhaalt, is de stad in 2021 een jaar lang Europese hoofdstad van sport. Den Haag zal in dat jaar een groot internationaal sportcongres organiseren en vooraf een uitgebreide sportkalender maken. Dat wil zeggen zoveel mogelijk (breedte)sportactiviteiten en evenementen organiseren, waardoor Den Haag zich voor haar inwoners en voor bezoekers nog meer profileert als Internationale sportstad aan zee.

Aan tafel zaten Hugo Alonso, general secretary ACES Europe, Mariken Leurs, plv. Directeur Sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Erik Lenselink, hoofd sportontwikkeling NOC*NSF en André de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten. Gezamenlijk ondersteunen zij het Haagse bid op deze titel in 2021.


TIP DE REDACTIE


 DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA